Fasulas - baltųjų pupelių salotos/mišrainė Kūčioms

Kategorija: Salotos, mišrainės


Fasulas - baltųjų pupelių salotos/mišrainė Kūčioms

Paskelbė:
22 Spalio 2022
Labai gardžios salotos Kūčioms, tiems kas mėgsta pupeles.


Ingredientai


  • konservuotos baltosios pupelės: 1 indelio (240 gramų)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Daumantų")
  • čiobrelis: pagal skonį
  • raudonėlis: pagal skonį
  • penkių pipirų mišinys: pagal skon
  • aliejus ir šiek tiek sviesto
  • aštrus pipiras: gabaliuko (kas mėgstate aštriau)
  • česnakas: 1 skiltelės (kas mėgstate aštriau)

Recepto paruošimas



1. Patarimas: Lengviausia šiame patiekale yra naudoti konservuotas "Karališkas pupeles", bet galima ir patiems išsivirti baltąsias pupeles. Tik tuomet gamindami užtruksite kiek ilgiau, nes jas reikia per visą naktį pamirkyti šaltame vandenyje ir tik paskui virti.
2. Po to jau viskas ganėtinai greita bei paprasta. Svogūną smulkiai supjaustome.
3. Pakepinkite aliejuje svogūną ir užbarstykite Viduržemio jūros prieskoniais (provanso žolelėmis arba dar paprasčiau raudonėliu bei čiobreliais). Taip pat užberkite pipirų mišinio, įdėkite pomidorų padažo ir dar įdėkite gabaliuką sviesto.
4. Keptuvėje viską sumaišykite su virtomis pupelėmis bei pakepinkite dar keletą minučių.
5. Jeigu mėgstate aštriau, tai kepdami svogūnus įpjaustome gabaliuką aštriojo pipiro, o pupelėms atvėsus išspaudžiame ant salotų česnako skiltelę.
6. Patarimas: Tai ganėtinai greitai pagaminamos salotos, kurios ne Kūčių dieną, labai tinka prie riebios keptos kiaulienos. O atvėsus itin dera prie paukštienos kepenėlių paštetų (gal tik netinka prie foie gras, nes prie jų reikia kažko daug tobulesnio). Kadangi pagal visas lietuvių tradicijas ant Kučių stalo privalo būti pupelių, tai pas mus ant stalo būna, kaip tik šios pupelės. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: