KREVEČIŲ SALOTOS SU APELSINAIS IR LAPKOTINIU SALIERU
Kategorija: Salotos, mišrainės
- virtos krevetėts: 100 gramų (šaldytos)
- gražgarstės, salotinės sultenės, špinatai: 1 pundelio
- apelsinai: 1
- salierų stiebai: 1
- lazdyno riešutai: 1 saujelėsPadažui:
- natūralus jogurtas: 1 valgomojo šaukšto (naudotas graikiškas jogurtas)
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto (naudotas lazdyno riešutų aliejus)
- apelsinų balzaminis kremas: 1 arbatinio šaukštelio (arba 1 valgomojo šaukšto apelsinų sulčių ir 1 arbatinio šaukštelio balzaminio acto ar citrinų sulčių)
- medus: 1 arbatinio šaukštelio (jeigu kietas, šiek tiek pašildome)
- kario milteliai: 0,25 arbatinio šaukštleio
- malti juodieji pipirai
- druska
- Iš pradžių krevetes atšildome, jeigu naudosime šaldytas, ir perliejame šaltu vandeniu. Salotas nuplauname bei gerai nusausiname. Apelsiną supjaustome gabaliukais be plėvelių. Tada susmulkiname saliero stiebą. Pasmulkiname lazdyno riešutus (prieš tai sausoje keptuvėje galite pakepinti bei patrinti tarp pirštų, kad nusiimtų luobelė). Padažui skirtus ingredientus gerai išmaišome tarpusavyje.
- Tuomet į lėkštę krauname salotas, dėliojame apelsino gabaliukus, beriame susmulkintus salierus, krevetes, pašlakstome pasiruoštu padažu ir užbarstome kapotus riešutus. Patiekiame ir mėgaujamės!
- Pastebėjimas: Labai gardžios bei gaivios salotos. Man pačiai labai labai patiko tas derinys, o dar apelsinų gaiva bei saldumas... Būtinai išmėginkite!
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KREVEČIŲ KOKTEILIS
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Grilyje keptos krevetės su daržovėmis
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
tortilija su kalakutiena ir troškintais kopūstais
Česnakinės krevetės
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Raudonojo aksomo tortas
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
POMIDORŲ IR DUONOS SRIUBA SU KREVETĖMIS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
New Orlean’o stiliaus krevetės
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Saldainiai Rafaelo
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
KREVEČIŲ UŽKANDIS