Granatų užpilas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Šis salotų padažas yra ypatingas tuo, kad viena jo sudedamųjų dalių - granatų melasa. Ji yra saldžiarūgštė, su charakteringu vos juntamu aitriu vaisių prieskoniu. Daugeliu atvejų galima pakeisti ja balzaminį actą, citrinų sultis. Išbandome su mėgstamomis žalėsių salotomis jau šiandien. Kas ragavo, labai gyrė, bet niekas nesuprato kaip tai pagaminta. :)
1. Pirmiausia nedideliame dubenėlyje sumaišome visus skystus ingredientus iki vientisos konsistencijos.
2. Tuomet suberiame smulkiai sukapotą raudonąjį svogūną.
3. Gautu padažu apliejame mėgiamų žalėsių salotas (šias galima pagardinti šviežiais pomidorais, keptomis cukinijomis, apvirtais šparagais ar brokoliais - pagal norus ir pageidavimus).
4. Užbarstome granato sėklų, patiekiame ir lepinamės!
Ingredientai
- granatų melasos: 2 valgomųjų šaukštų
- citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
- skysto medaus: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos: žiupsnelio
- šviežiai maltų juodųjų pipirų: žiupsnelio
- raudonųjų svogūnų: 1 mažo
- granatų sėklų: iš 0,5 vnt.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nedideliame dubenėlyje sumaišome visus skystus ingredientus iki vientisos konsistencijos.
2. Tuomet suberiame smulkiai sukapotą raudonąjį svogūną.
3. Gautu padažu apliejame mėgiamų žalėsių salotas (šias galima pagardinti šviežiais pomidorais, keptomis cukinijomis, apvirtais šparagais ar brokoliais - pagal norus ir pageidavimus).
4. Užbarstome granato sėklų, patiekiame ir lepinamės!
Raktažodžiai:
granatos, granatu uzpilas, granatu melasos, citrinu sultys, medus, skystas medus, alyvuogiu aliejus, svogunai, granatu seklos
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Cezario salotos su krevetėmis
Ant grotelių kepti avienos šonkauliukai
Silkė su pomidorais
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Kiaulienos šašlykas majonezo ir granatų sulčių marinate
TUNO SALOTOS (SU SVIESTINĖMIS SALOTOMIS)
Pavasarinės braškių salotos
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Marinuotos paprikos su medumi
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Padažas: Gvakamolė
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
Jautienos kepsniai ant grotelių
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Šonkauliukai su imbieru
PIEVAGRYBIŲ PADAŽAS
Kepta višta „Citrina“
Avižinė košė su cukinijomis
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Naminis majonezas su garstyčiomis