Virtas jaučio liežuvis arba kiek laiko virti liežuvį greitpuodyje?
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Jaučio liežuvis yra ganėtinai mažai kaloringas ir itin lengvai virškinamas produktas. Vienas iš didžiausių jo privalumų yra tas, kad vos 70 gramų liežuvio yra dienos vitamino B12 žmogaus poreikio, be kurio žmogaus centrinė nervų sistema negali tinkamai veikti. Šį kartą parodysiu kaip jį skaniai išvirti greitpuodyje. Tikriausiai daugelis šeimininkių žino, kad ruošiant įprastai, toks virimas užtrunka ilgai, o štai greitpuodyje tai toks, vos apie 45 minutes.
Ingredientai
- jaučio liežuviai: 1 (1,5 kilogramo)
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- druska
- lauro lapai
- juodieji pipirai (žirneliais)
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išmirkome jaučio liežuvį šaltame vandenyje maždaug 30 minučių.
2. Po to kruopščiai nuplauname, nupjaustome taukų likučius ir dedame į greitpuodį.
3. Nulupame svogūną ir morką ir taip pat dedame į greitpuodį, sudedame druską, lauro lapus ir pipirus, užpilame vandeniu taip, kad viską gerai apsemtų, uždarome dangtį ir verdame 45 minutes.
4. Išjungę dar paliekame, kol greitpuodis nustos "dirbti".
5. Ištraukę liežuvį, panardiname jį į šaltą vandenį ir nulupame nuo jo odą.
6. Naminis delikatesas jau paruoštas valgymui. Galite jį supjaustyti riekelėmis ir dėti ant sumuštinio arba panaudoti įvairiausioms salotoms. Skanaukite į sveikatą!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Jautiena, jautienos patiekalai, Mėsos patiekalai, jaučio liežuvis, patiekalai greitpuodyje
Panašūs receptai

Kaip ir kiek laiko virti pupeles?

Vėžių virimas arba kaip ir kiek laiko virti vėžius?

Kiek laiko virti vištieną?

Kiek laiko virti triušieną?

Kaip ir kiek laiko reikia virti brokolius?

Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?

Kaip ir kiek laiko virti avižinius dribsnius ir avižinės košės receptas

Kiek virti putpelių kiaušinius ir kepti putpelių kiaušinius

Uždėkite ant krūtinės svogūną. Gailėsitės to nepadarę anksčiau

Kaip tobulai išvirti kiaušinius?

Kaip panaikinti avienos kvapą?

Kaip ir kiek laiko reikia virti baravykus?