Virtas jaučio liežuvis arba kiek laiko virti liežuvį greitpuodyje?
Kategorija: Naudingi patarimai
Jaučio liežuvis yra ganėtinai mažai kaloringas ir itin lengvai virškinamas produktas. Vienas iš didžiausių jo privalumų yra tas, kad vos 70 gramų liežuvio yra dienos vitamino B12 žmogaus poreikio, be kurio žmogaus centrinė nervų sistema negali tinkamai veikti. Šį kartą parodysiu kaip jį skaniai išvirti greitpuodyje. Tikriausiai daugelis šeimininkių žino, kad ruošiant įprastai, toks virimas užtrunka ilgai, o štai greitpuodyje tai toks, vos apie 45 minutes.
Ingredientai
- jaučio liežuviai: 1 (1,5 kilogramo)
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- druska
- lauro lapai
- juodieji pipirai (žirneliais)
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išmirkome jaučio liežuvį šaltame vandenyje maždaug 30 minučių.
2. Po to kruopščiai nuplauname, nupjaustome taukų likučius ir dedame į greitpuodį.
3. Nulupame svogūną ir morką ir taip pat dedame į greitpuodį, sudedame druską, lauro lapus ir pipirus, užpilame vandeniu taip, kad viską gerai apsemtų, uždarome dangtį ir verdame 45 minutes.
4. Išjungę dar paliekame, kol greitpuodis nustos "dirbti".
5. Ištraukę liežuvį, panardiname jį į šaltą vandenį ir nulupame nuo jo odą.
6. Naminis delikatesas jau paruoštas valgymui. Galite jį supjaustyti riekelėmis ir dėti ant sumuštinio arba panaudoti įvairiausioms salotoms. Skanaukite į sveikatą!
Raktažodžiai:
Jautiena, jautienos patiekalai, Mėsos patiekalai, jaučio liežuvis, patiekalai greitpuodyje
Kaip ir kiek laiko virti pupeles?
Kiek laiko virti vištieną?
Vėžių virimas arba kaip ir kiek laiko virti vėžius?
Kiek laiko virti triušieną?
Kaip ir kiek laiko reikia virti brokolius?
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
Kaip ir kiek laiko virti avižinius dribsnius ir avižinės košės receptas
Uždėkite ant krūtinės svogūną. Gailėsitės to nepadarę anksčiau
Kaip ir kiek laiko reikia virti baravykus?
Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?
Tobulų kiaušinių paslaptis: kaip ir kiek laiko virti kiaušinius?
Kaip per 40 dienų išvalyti kraujagysles nuo cholesterolio nuosėdų
Kiek laiko virti avinžirnius?
Štai ką daryti su vandeniu, kuriame virė bulvės.
Šviežiai rauginti agurkai
Greitasis daržovių virimas: net burokėliai išverda per 10 minučių!
Viduklės koldūnai arba kaip ir kiek laiko virti koldūnus?
"Auksinis pienas" - gėrimas, būtinas moterims virš 40
Daržovių ruošinys žiemai. Visi patiekalai gaminasi žymiai greičiau!
Štai kaip išauginti citriną puodelyje – kad namie visada idealiai kvepėtų
Geriausias mėsos marinato receptas. 40 minučių ir baigta!
Užvirink bananus su cinamonu ir išgerk prieš miegą
Niekada neišpilk vandens po kiaušinių virimo!
ūkinis muilas yra galingiausias įrankis sveikatai ir grožiui