Česnakinės blauzdelės karšto oro gruzdintuvėje
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Šis vištienos receptas sukuria tobulą derinį – sultingą vidų ir traškią, aromatingą plutelę. Česnakų granulės, rūkyta paprika, ir čiobreliai suteikia intensyvų skonį, o medaus ir pomidorų padažo glaistas papildo patiekalą subtilia saldžiarūgšte nata.
Nauda sveikatai:
- Vištienos blauzdelės – puikus liesų baltymų šaltinis, palaikantis raumenų masę ir stiprinantis organizmą.
- Česnakai – turi priešuždegiminių ir antibakterinių savybių, stiprina imunitetą.
- Čili pipirai – padidina medžiagų apykaitą, suteikia pikantiškumo.
- Medus – natūralus saldiklis su antioksidantais.
Ingredientai
- Vištų blauzdelės: 5 vnt.
- Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Česnakų granulės: 2 arb. š.
- Rūkyta paprika: 2 arb. š.
- Čili pipiras: pagal skonį
- Šviežias čiobrelis: kelios šakelės
- Sezamų sėklos: pabarstyti (nebūtina)
- Aptepimui:
- Medus: 2 valg. š.
- Pomidorų padažas: 4 valg. š.
Recepto paruošimas
1. Blauzdeles įpjauti iki kaulo išilgai ir padaryti kaip drugelio sparnus.
2. Marinatui dubenyje sumaišyti alyvuogių aliejų, druską, pipirus, česnakų granulės, maltą rūkytą papriką, smulkintą čiobrelį ir čili pipirą.
3. Vištieną apvolioti paruoštame marinate, dubenį uždengti ir palikti marinuotis šaldytuve, geriausia per naktį.
4. Vištieną išdėlioti karšto oro gruzdintuvės inde ir kepti 180 C temperatūroje 15 min.
5. Dubenėlyje sumaišyti medų su pomidorų padažu.
6. Po 15 min kepimo vištieną apversti ir aptepti medaus ir pomidorų padažo mišiniu.
7. Vištieną kepti dar 10 min.
8. Praėjus laikui vištieną dar kartą apversti, vėl patepti medaud ir pomidorų padažo mišiniu, pabarstyti sezamų sėklomis.
9. Kepti papildomas 5-7 min.