Orkaitėje keptos vištų blauzdelės su aguonomis, medumi ir garstyčiomis
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištų blauzdelės: 8
- aguonos: 2 šaukštų
Padažui:
- tirpintas sviestas: 60 gramų
- švelnios garstyčios: 4 šaukštų
- medus: 4 šaukštų
- citrinų sultys: 2 šaukštų
- paprikos milteliai: 1 šaukšto
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištų blauzdeles sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
2. Sumaišome visus padažui nurodytus ingredientus tarpusavyje ir juo patepame vištieną.
3. Tuomet vištienos blauzdeles maždaug 15 minučių kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Tada atsargiai apverčiame, aptepame likusiu padažu bei apibarstome aguonomis.
5. Dedame atgal į orkaitę bei kepame dar maždaug 15 minučių (arba kol pilnai iškeps).
6. Patiekiame ir skanaujame!
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su ryžiais
VIŠTIENOS BLAUZDELĖS MEDAUS - CINAMONO MARINATE
Vištų šlaunelės su česnaku ir citrina baltojo vyno padaže
Troškintos vištienos blauzdelės morkų - svogūnų padaže
Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas su soja, medumi ir aliejumi
Vištienos blauzdelės su daržovėmis, baltagūžiais kopūstais
Troškintos vištienos blauzdelės kopūstų patale su morkomis ir svogūnais
Traškios vištienos blauzdelės amerikietiškai, marinuotos grietinėleje
Įdarytos vištų šlaunelės
Greita vištiena orkaitėje pagal VMG - patiko visai šeimai!
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte
Traškūs vištienos tako
Vištiena su apelsinais
Vištienos pjausneliai kitaip
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Orkaitėje kepta vištiena, raugintų kopūstų patale, su morkomis ir kmynais
Čimičangos - orkaitėje kepti buritai su vištiena
Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais
Vištiena garstyčių padaže
Vištiena su medaus padažu