Vokiečių vištienos šnicelis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Vokiečių vištienos šnicelis yra viena iš populiariausių Vokietijos virtuvės patiekalų, pasižyminti ne tik nuostabiu skoniu, bet ir traškia plutele. Tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekalo pagrindas yra vištienos krūtinėlė, apvoliota miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose, o vėliau kepta iki auksinės spalvos. Paprasta, bet tikrai skanu!
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė (supjaustyta plonais, apie 1 cm storio gabalėliais)
- Kiaušiniai (2-3 vnt.)
- Džiūvėsėliai (apie 100 g)
- Miltai (apie 100 g)
- Druska ir pipirai (pagal skonį)
- Aliejus kepimui (pakankamas, kad apsemtų šnicelius keptuvėje)
Gaminimo eiga:
- Vištienos krūtinėlę pagardinkite druska ir pipirais.
- Pirmiausia apvoliokite miltuose, po to kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose.
- Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- Prieš patiekiant, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Panašūs receptai
Traškus vištienos kepsnys
Skaniausi žemėje vištienos kepsniukai, įdaryti kumpiu ir sūriu
Vienos šnicelis iš vištienos krūtinėlės
Vištiena marinuota sojos ir medaus padaže, karšto oro gruzdintuvėje
Traški vištiena
Vištiena su traškia plutele kefyro tešloje
Vištienos krūtinėlė orkaitėje
Kapotos vištienos krūtinėlės kotletai, kepti keptuvėje
Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
Sezamo sėklose apvoliota vištienos krūtinėlė su keptais brokoliais
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže