Vokiečių vištienos šnicelis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Vokiečių vištienos šnicelis yra viena iš populiariausių Vokietijos virtuvės patiekalų, pasižyminti ne tik nuostabiu skoniu, bet ir traškia plutele. Tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekalo pagrindas yra vištienos krūtinėlė, apvoliota miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose, o vėliau kepta iki auksinės spalvos. Paprasta, bet tikrai skanu!
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė (supjaustyta plonais, apie 1 cm storio gabalėliais)
- Kiaušiniai (2-3 vnt.)
- Džiūvėsėliai (apie 100 g)
- Miltai (apie 100 g)
- Druska ir pipirai (pagal skonį)
- Aliejus kepimui (pakankamas, kad apsemtų šnicelius keptuvėje)
Gaminimo eiga:
- Vištienos krūtinėlę pagardinkite druska ir pipirais.
- Pirmiausia apvoliokite miltuose, po to kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose.
- Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- Prieš patiekiant, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Panašūs receptai

Traškus vištienos kepsnys

Skaniausi žemėje vištienos kepsniukai, įdaryti kumpiu ir sūriu

Vienos šnicelis iš vištienos krūtinėlės

Vištiena marinuota sojos ir medaus padaže, karšto oro gruzdintuvėje

Traški vištiena

Vištiena su traškia plutele kefyro tešloje

Vištienos krūtinėlė orkaitėje

Kapotos vištienos krūtinėlės kotletai, kepti keptuvėje

Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu

Sezamo sėklose apvoliota vištienos krūtinėlė su keptais brokoliais

Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais

Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže