Sultinga kiniška vištiena su soja ir krakmolu

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Sultinga kiniška vištiena su soja ir krakmolu

Paskelbė:

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlė: 300 gramų (arba vištienos kumpeliai)
  • krakmolas: 1 šaukštelio
  • sojos padažas: 3 šaukštų
  • cukrus: 1 šaukštelio
  • vanduo: 2 šaukštų (marinatui)
  • vanduo: 50 mililitrų (kepimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia, vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis.

2. Paruoštus gabaliukus sumaišykite su krakmolu, sojos padažu, cukrumi ir 2 šaukštais vandens.

3. Gerai išmaišykite, kad visi gabaliukai būtų tolygiai padengti marinatu, ir palikite marinuotis bent 30 minučių.

4. Kai vištiena pasimarinuos, įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies (jei turite WOK keptuvę, naudokite ją). Sudėkite vištienos gabaliukus ir kepkite maždaug po minutę iš kiekvienos pusės, kol jie gražiai apskrus.

5. Tuomet įpilkite 50 ml vandens ir greitai uždenkite keptuvę dangčiu, kad vištiena pasitroškintų garuose.

6. Po minutės vištiena bus itin sultinga ir paruošta patiekti.

7. Jei pageidaujate, pagamintą vištieną galite pagardinti saldžiarūgščiu padažu, mėgstamomis daržovėmis arba patiekti su virtais ryžiais ar daržovėmis.

8. Santrauka: Sultinga kiniška vištiena su soja ir krakmolu – tai greitai paruošiamas ir gardus patiekalas, kuris leis mėgautis Rytų virtuvės skoniais namuose. Pritaikydami ingredientus pagal savo skonį ir pridėdami mėgstamų prieskonių ar daržovių, sukursite unikalų patiekalą, kuris džiugins Jus ir Jūsų artimuosius.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook