Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Reikės:
Prisimenate „Kviečiu į svečius“? Rudenį, kai organizavom jau antrus metus, sugalvojau receptų su Vilkyškių sūriais, ir vienas kažkaip ėmė ir praslydo… O štai čia prašau, atradau ir su malonumu pasidalinsiu. Žinote, man rodos, visi kartais mėgstam taip pagamintą maistą, toks, žinote, jis jaukus ir naminis. Svarbu tik neperkepti, o džiūvėsėlius palinksmina ir skonį paryškina bei praskaidrina kietas fermentinis sūris, sumaišytas su džiūvėsėliais. Tai va prašau, ūkiškas jums receptas, juk dar žiema :))
Kas gi nemėgsta gerai iškepto, traškia luobele pasidengusio kepsnio? Man tai iškart primena vaikystę. Šiame variante viskas labai paprasta, tik vištienai papildomo gardumo suteikia puskietis fermentinis sūris „Žalgiris”, į kurį padažome kepsnį ir dar juo pabarstom. Na, o gaivumo ir spalvos skolina vyšniniai pomidorai ir bazilikas, kuriuos sukrauname ant kepsnio viršaus ir baigiam kepti orkaitėje. Valgyti siūlyčiau su karštomis daržovėmis, pvz. špinatais keptuvėje suvytintais su šiek tiek sviesto, lengvai troškintomis morkomis su cukinijų gabaliukais ar brokoliu. Turbūt ir sakyti nereikia, kad kartais prie tokio reikalo užsinorėsite ir bulvių košės… Jei norėsis, taip ir darykite. Mano viena draugė pamačiusi nuotrauką sukritikavo, sakė, –„nu klausyk kaip kokioj pakelės užeigoj…“, ha ha ha, nusijuokiau aš, bet juk ir tokių reikia??? Argi ne taip?
Kiek asmenų pamaitinsite – 2 ar 4 – priklausys nuo valgytojų. Iš vienos krūtinėlės padarysite du moteriškus kepsnelius arba vieną rimtą vyrišką.
Kaip paruošti:
- 2 vištos krūtinėlių
- 2 kiaušinių
- Poros saujų džiūvėsėlių
- 150 g sūrio „Žalgiris“
- 5-6 vyšninių pomidorų
- poros šakelių šviežio baziliko
- 1 nubraukto arbatinio šaukštelio kario
- druskos
- alyvuogių aliejaus
Prisimenate „Kviečiu į svečius“? Rudenį, kai organizavom jau antrus metus, sugalvojau receptų su Vilkyškių sūriais, ir vienas kažkaip ėmė ir praslydo… O štai čia prašau, atradau ir su malonumu pasidalinsiu. Žinote, man rodos, visi kartais mėgstam taip pagamintą maistą, toks, žinote, jis jaukus ir naminis. Svarbu tik neperkepti, o džiūvėsėlius palinksmina ir skonį paryškina bei praskaidrina kietas fermentinis sūris, sumaišytas su džiūvėsėliais. Tai va prašau, ūkiškas jums receptas, juk dar žiema :))
Kas gi nemėgsta gerai iškepto, traškia luobele pasidengusio kepsnio? Man tai iškart primena vaikystę. Šiame variante viskas labai paprasta, tik vištienai papildomo gardumo suteikia puskietis fermentinis sūris „Žalgiris”, į kurį padažome kepsnį ir dar juo pabarstom. Na, o gaivumo ir spalvos skolina vyšniniai pomidorai ir bazilikas, kuriuos sukrauname ant kepsnio viršaus ir baigiam kepti orkaitėje. Valgyti siūlyčiau su karštomis daržovėmis, pvz. špinatais keptuvėje suvytintais su šiek tiek sviesto, lengvai troškintomis morkomis su cukinijų gabaliukais ar brokoliu. Turbūt ir sakyti nereikia, kad kartais prie tokio reikalo užsinorėsite ir bulvių košės… Jei norėsis, taip ir darykite. Mano viena draugė pamačiusi nuotrauką sukritikavo, sakė, –„nu klausyk kaip kokioj pakelės užeigoj…“, ha ha ha, nusijuokiau aš, bet juk ir tokių reikia??? Argi ne taip?
Kiek asmenų pamaitinsite – 2 ar 4 – priklausys nuo valgytojų. Iš vienos krūtinėlės padarysite du moteriškus kepsnelius arba vieną rimtą vyrišką.
Kaip paruošti:
- Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjauname lyg per pusę horizontaliai, bet ne iki galo, t.y. įpjovę beveik iki galo „atidarom“ ją kaip knygą (taip darome, jei kepame vyrišką kepsnį t.y. didelį, o jei moterišką, tai krūtinėlę perpjaunam horizontaliai per pusę ir turime du nedidelius kepsnelius). Pridengiame maistine plėvele ar švariu maišeliu ir su kočėlu padaužome, kad pasidarytų daugiau mažiau tolygaus storio. Tikrai nemažas kepsnys išeis.
- Vištieną pabarstome druska ir šiek tiek kariu, kurie vištienai suteiks šilto, jaukaus skonio.
- Vienoje lėkštėje išplakame kiaušinius su šiek tiek druskos. Į antrą beriame porą saujų džiūvėsėlių. Į trečią – apie 100 g sutarkuoto sūrio „Žalgiris”.
- Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, gerai įkaitiname. Ugnis turėtų būti didelė, kad vištiena greitai apskrustų. Vištienos kepsnelius merkiame į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlius, tuomet dar kartą į kiaušinio plakinį, pavartome lėkštėje su sūriu ir dedame į keptuvę. Kiekvienai vištienos pusei apkepti prireiks po porą minučių.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą pašlakstome alyvuogių aliejumi. Apskrudusius kepsnius dedame į skardą. Ant viršaus pabarstome į keturias dalis padalintais pomidoriukais, susmulkintais baziliko lapeliais ir likusiu sūriu. Šauname į įkaitusią orkaitę maždaug 7 minutėms, kol vištiena baigs kepti, o sūris išsilydys.
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Greitas Obuolių pyragas
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Super purūs vištienos kotletai!
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Kopūstų pyragas
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Kepta višta „Citrina“
Tortas „Plombyras“
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis