Vištienos kepsnys su majonezu ir krakmolu

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Vištienos kepsnys su majonezu ir krakmolu

Paskelbė:

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlė: ~450 gramų (tinka ir kalakutienos krūtinėlė)
  • kiaušiniai: 1
  • majonezas: ~2-3 valgomųjų šaukštų (galima naudoti ir garstyčias)
  • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • česnakas (arba česnako granulės)
  • krapai: pluoštelio
  • tinka paukštienos prieskoniai (arba tiesiog karis)
Galimi priedai (pasirinktinai):
  • svogūnas
  • poras
  • pievagrybiai
  • voveraitės
  • fermentinis sūris


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištiena sukapokite arba supjaustykite labai nedideliais kubeliais.

2. Pagardinkite druska, pipirais ir česnako granulėmis (arba įspauskite česnako skiltelę), dėkite majonezą ir gerai išmaišykite.

3. Palikite šaldytuve bent jau 60 minučių, kad pasimarinuotų. Aš pati labai dažnai viską susiruošiu ryte, o kepu vakare, būna puikiai susimarinavę.

4. Išplakite kiaušinį ir sumaišykite su vištiena, kartu su susmulkintais krapais ir krakmolu.

5. Jeigu gamindami naudosite grybus, juos reikia pakepinti prieš maišant į mėsą.

6. Kepkite ant nedidelės kaitros, iš abiejų pusių, kol gražiai parus.

7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! :)