Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybių padažu

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Blynų patiekalų receptai / Grybų patiekalų receptai


Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybių padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Lietiniai blynai: kiekis pagal poreikį (ruoškite be cukraus)
  • Vištienos filė: minkštai iškepta ar virta
  • Morkos: 1 vnt.
  • Svogūnai: 0,5 vnt.
  • Prieskoniai: vištienai (nebūtina)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • padažui : 
  • Pievagrybiai: sauja
  • Grietinė: 2 valg. š. (arba kreminio sūrelio)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Vištienos gabaliukus susmulkinti peiliu ar suplėšyti šakutės pagalba.

2. Morką smulkiai sutarkuoti, svogūną supjaustyti mažais gabalėliais. Smulkintas daržoves apkepti keptuvėje su truputėliu druskos ir pipirų.

3. Kepti kol suminkštės daržovės ir jas atvėsinus sumaišyti su smulkinta vištiena.

4. Paruošto įdaro šaukštą dėti ant lietinio blyno, jį sulankstyti ir tuomet apkepti karštoje keptuvėje, kol blynas taps gražiai auksinis.

5. Padažui pievagrybius supjaustyti griežinėliais ar gabaliukais ir apkepti keptuvėje. Įdėti grietinės (ar sūrelio), pagardinti druska ir pipirais. Patiekti su blynais.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook