Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybių padažu

Kategorija: Blynai / Vištiena ir paukštiena


Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybių padažu

Paskelbė:
11 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Lietiniai blynai: kiekis pagal poreikį (ruoškite be cukraus)
  • Vištienos filė: minkštai iškepta ar virta
  • Morkos: 1 vnt.
  • Svogūnai: 0,5 vnt.
  • Prieskoniai: vištienai (nebūtina)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
Pievagrybių padažui : 
  • Pievagrybiai: sauja
  • Grietinė: 2 valg. š. (arba kreminio sūrelio)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį

Recepto paruošimas

1. Vištienos gabaliukus susmulkinti peiliu ar suplėšyti šakutės pagalba.

2. Morką smulkiai sutarkuoti, svogūną supjaustyti mažais gabalėliais. Smulkintas daržoves apkepti keptuvėje su truputėliu druskos ir pipirų.

3. Kepti kol suminkštės daržovės ir jas atvėsinus sumaišyti su smulkinta vištiena.

4. Paruošto įdaro šaukštą dėti ant lietinio blyno, jį sulankstyti ir tuomet apkepti karštoje keptuvėje, kol blynas taps gražiai auksinis.

5. Padažui pievagrybius supjaustyti griežinėliais ar gabaliukais ir apkepti keptuvėje. Įdėti grietinės (ar sūrelio), pagardinti druska ir pipirais. Patiekti su blynais.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: