Vištienos krūtinėlė, įdaryta fetos sūriu, kepta orkaitėje

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištienos krūtinėlė, įdaryta fetos sūriu, kepta orkaitėje

Paskelbė:
07 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė: 3 vidutinio dydžio, perpjauta pusiau
  • Feta sūris: 100 g, sutrupintas
  • Graikiškas jogurtas: 2-3 v. š.
  • Šviežios petražolės: nedidelis pluoštelis, smulkintos
  • Alyvuogių aliejus: šlakelis
  • Druska ir pipirai: pagal skonį



Recepto paruošimas

1. Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjaukite pusiau ir padarykite įpjovą šone, kad susidarytų "kišenėlė".

2. Abi puses lengvai pagardinkite druska ir pipirais.

3. Feta sūrį su šakute sutrupinkite į dubenį, įmaišykite graikišką jogurtą ir smulkintas petražoles, kad gautųsi vientisa masė.

4. Gautą įdarą tolygiai paskirstykite krūtinėlėse ir užfiksuokite su mediniais krapštukais.

5. Apšlakstykite vištieną alyvuogių aliejumi ir dėkite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

6. Kepkite apie 30–40 minučių arba kol mėsa taps minkšta ir sultinga.

7. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis ar šviežių salotų garnyru.

8. Santrauka: Šis patiekalas – puikus pasirinkimas vakarienei, nes suteikia daug baltymų ir kalcio, išlaikydamas mažą kalorijų kiekį. Tinkamas įvairioms dietoms, o ingredientai gali būti keičiamas pagal skonį ar mitybos poreikius.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: