Vištienos krūtinėlės suktinukai su rikotos varške ir špinatais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištienos krūtinėlės suktinukai su rikotos varške ir špinatais

Paskelbė:
26 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlės: 1 (dviejų dalių, be kaulo)
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • mėgstami prieskoniai vištienai
  • druska
  • pipirai
  • ricotta sūris: 250-300 (vietoje rikotos galite naudoti tiesiog varškę)
  • špinatai: 100 ramų
  • saulėje džiovinti pomidorai: 5-6 (geriausiai aliejuje)
  • brinzos sūris: pagal skonį (nėra būtina)
  • kiaušiniai: 2
Paniruotės mišiniui:
  • džiūvėsėliai
  • tarkuotas kietasis sūris (naudojau "Džiugo")
  • paprikos milteliai (naudojau rūkyta)
  • sezamo sėklos
Taip pat:
  • mozzarella sūris: ~100 gramų
  • grietinėlė: ~200 gramų


Recepto paruošimas

1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kuo ploniau išilgai, kad gautumėte plonas juosteles.

2. Kiekvieną juostelę švelniai išmuškite, pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais. Įtrinkite česnako ir palikite marinuotis bent keletą valandų ar per naktį.

3. Špinatus trumpai pakepinkite ant sviesto, kol jie suminkštės.

4. Atvėsinkite ir sumaišykite su rikota, saulėje džiovintais pomidorais ir, jei naudojate, smulkintu brinza sūriu.

5. Ant kiekvienos vištienos juostelės uždėkite rikotos ir špinatų mišinio, tada suvyniokite į suktinuką.

6. Suktinukus pamerkite į išplaktus kiaušinius, tada apvoliokite džiūvėsėliuose su kietuoju sūriu, paprikos milteliais ir sezamo sėklomis.

7. Kepimo indą patepkite aliejumi, sudėkite suktinukus, supilkite grietinėlę ir kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

8. Po to pridėkite supjaustytą mocarelą ir dar kepkite apie 5 minutes.

9. Patiekite su pasirinktu garnyru ir mėgaukitės!

10. Santrauka: Vištienos krūtinėlės suktinukai su rikotos varške ir špinatais – tai gardus, maistingas ir lengvai paruošiamas patiekalas, tinkantis visai šeimai. Jis puikiai dera su ryžiais, bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis. Šis receptas ne tik praturtins jūsų stalą, bet ir padės išlaikyti sveiką mitybą

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: