Vištiena kokosų pieno padaže su avinžirniais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištiena kokosų pieno padaže su avinžirniais

Paskelbė:
06 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlės: 2 vnt.
  • Avinžirniai: 1 skardinė
  • Kale salota: 4 lapai
  • Kokosų pienas: 200 ml
  • Morkos: 1 vnt. (nedidelė)
  • Ankštiniai žirniai: saujelė
  • Česnakai: 2-3 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
  • Sviestas: 50 g
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Saldžios paprikos milteliai: pagal skonį
  • Rūkytos paprikos milteliai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Vištieną supjaustyti į 4-6 dalis, įtrinti druska ir prieskoniais.

2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti vištienos gabalėlius. Kepti kol iškeps ir gražiai apskrus. Atidėti.

3. Į tą pačią keptuvę dėti smulkintą kale salotą, avinžirnius, šiaudeliais pjaustytą morką, ankštinius žirnius. Maišant kepinti apie 6-8 min.

4. Apkeptas daržoves išimti į lėkštę ir atidėti.

5. Į tą pačią keptuvę dėti sviestą, ištirpinti ir sudėti spaustą česnaką, kepinti iki 1 min ir tuomet supilti kokosų pieną. Berti šiek tiek druskos ir kaitinti kol užvirs.

6. Tuomet į keptuvę grąžinti vištieną, avinžirnius su daržovėmis ir viską dar pakaitinti apie 1-2 min.

7. Patiekti ir skanauti!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: