Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 600 gramų
- kokosų pienas: 400 mililitrų
- svogūnai: 1 (vid. dydžio)
- raudonos paprikos: 1 (mažos)
- jalapeno pipirai: 2
- česnakas: 3 skiltelių
- ciberžolės milteliai: 2 trečdalių arbatinio šaukštelio
- raudonosios paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kumino milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kalendros milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- susmulkinta šviežia kalendra: 1 saujelės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais, pailgais gabaliukais, apibarstykite druska ir pipirais, įtrinkite.
2. Tuomet didelėje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite vieną valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus.
3. Sudėkite vištienos gabaliukus, kepkite maždaug 3-4 minutes, po to apverskite visus gabaliukus ir kepkite dar maždaug 3-4 min. Šitaip kepant vištiena išlaikys sultingumą.
4. Kai vištiena jau iškepa - išimkite iš keptuvės bei laikykite šiltai.
5. Tada svogūną nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais. Iš jalapeno bei raudonos paprikos išimkite sėklytes. Jalapeno pipirus supjaustykite labai smulkiai, o raudoną papriką supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
6. Po to į keptuvę supilkite likusį aliejų, įkaitinkite ant silpnesnės vidutinės ugnies.
7. Sudėkite svogūną, papriką bei jalapeno pipirus. Kepinkite tol, kol svogūnas suminkštės.
8. Tuomet sudėkite česnaką bei visus prieskonius. Išmaišykite ir kepinkite dar maždaug 2 minutes.
9. Paskui sudėkite vištienos gabaliukus, išmaišykite, supilkite kokoso pieną bei kaitinkite maždaug 10-15 minučių vis pamaišydami.
10. Pabaigoje įdėkite druskos pagal savo skonį.