Orkaitėje kepta vištiena, raugintų kopūstų patale, su morkomis ir kmynais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Orkaitėje kepta vištiena, raugintų kopūstų patale, su morkomis ir kmynais

Paskelbė:
15 Vasario 2024

Ingredientai


  • vištienos dalys: 6 gabaliukų (tinka įvairios - blauzdelės, kumpeliai ar panašiai)
  • rauginti kopūstai: 1 litro
  • druska: pagal skonį
  • vanduo: 200 mililitrų
  • kmynai: žiupsnio
  • morkos: 1
  • pipirai: žiupsnio
  • česnakas: 2 skiltelių
  • vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: šlakelio
  • raudonėlis: žiupsnio



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištieną pabarstykite druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir susmulkintu česnaku.

2. Tada raugintus kopūstus perliekite vandeniu.

3. Morką sutarkuokite ir įmaišykite į kopūstus, pagardinkite žiupsniu druskos.

4. Kepimo indą patepkite šlakeliu aliejaus.

5. Sudėkite kopūstų masę ir užpilkite vandeniu. Ant viršaus sudėkite vištieną. Pabarstykite kmynais ir raudonėliu. Kepimo indą uždenkite folija.

6. Dėkite kepti pusvalandžiui, į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

7. Po to nuimkite foliją ir kepkite dar maždaug 5-10 minučių, kol vištiena apskrunda.

8. Patiekite ir skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: