Troškintos vištienos blauzdelės kopūstų patale su morkomis ir svogūnais
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos blauzdelės: ~500-700 gramų (arba pagal norą)
- kopūstai: ketvirtadalio galvos
- morkos: 2 (didesnės)
- svogūnai: 3 mažesni (naudojau raudonus)
- pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
- karštas vanduo: 0,5 puodelio
- druska
- pipirai
- kmynai
- vištienos sultinys
- česnakas: pagal skonį
- majonezas: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos blauzdeles nusiplauname, nusausiname bei įtriname druska, pipirais, kmynais, česnaku bei majonezu.
2. Paliekame pasimarinuoti (pakaks 30 minučių, bet galima ir per visą naktį).
3. Tuomet kopūstą susipjaustome smulkiai, morkas bei svogūnus - plonais griežinėliais.
4. Viską dedame į keptuvę bei kartu su šlakeliu alyvuogių aliejaus pakepiname iki gražaus rudumo. Nuolatos maišome, nes kopūstai mėgsta degti.
5. Kai jau įgaus reikiamą spalva, paskaniname druska, pipirais ir vištienos sultiniu.
6. Mano keptuvė yra tinkama ir į orkaitę dėti, tai aš tiesiai ant kopūstu uždėjau pomidorų padažą ir vištienos kulšeles. Jei tokios keptuvės neturite, teks viską dėti į kepimo indą.
7. Dabar užpilame vandeniu bei dedame į įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 40 minučių.
8. Patiekiame ir skanaujame!