Traškios vištienos blauzdelės amerikietiškai, marinuotos grietinėleje

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Traškios vištienos blauzdelės amerikietiškai, marinuotos grietinėleje

Paskelbė:
16 Vasario 2024

Ingredientai

  • vištienos blauzdelės: ~13
  • aliejus: 1 litro (virimui/kepimui)
Marinatui:
  • grietinėlė: ~200 mililitrų (naudota 10%, tinka ir riebesnė)
  • česnakų milteliai: 1,5 valgomojo šaukšto
  • malti pipirai: 0,5 valgomojo šaukšto
  • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
  • saldžiosios paprikos milteliai: 0,5 valgomojo šaukšto
  • japoniškas vasabis su sezamu: 1 valgomojo šaukšto
Paniruotei:
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 3-4 valgomųjų šaukštų
  • sausi pusryčiai (buvo naudojami "Kellogg's")


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nuplaukite bei nusausinkite vištienos blauzdeles.

2. Sudėkite į marinavimui skirtą indą, užpilkite su grietinėle bei sudėkite marinavimui skirtus ingredientus. Viską gerai išmaišykite bei padėkite maždaug 1-2 valandoms marinuotis.

3. Kai jau vištienos blauzdelės išsimarinuoja, ruoškite pairuotę. Kiaušinius gerai išplakite. Į plakinį įpilkite kokius 7-8 šaukštus grietinėlės marinato, kuriame marinavosi vištiena. Viską gerai išplakite.

4. Tuomet sausus pusryčius sutrupinkite. Aš pati tai dariau tiesiog suspausdama rankoje. Pasiruoškite miltus.

5. Aš neturiu "fritiūrinės", todėl šiam patiekalui naudoju gilią keptuvę. Į ją supyliau visą aliejų (jei trūksta, įpilame dar, nes kepdamos blauzdelės privalo būti apsemtos) ir užkaitinau iki virimo.

6. Vištienos blauzdeles, apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje bei susmulkintuose sausuose pusryčiuose. Dėkite į virimui/kepimui skirtą indą. Kepkite, tol kol dailiai apskrus viena pusė, po to apverskite kita puse bei kepkite iki gražaus apskrudimo.

7. Blauzdelių į keptuvę dedame tiek, kad jos nebūtų viena ant kitos, o viena šalia kitos.

8. Išėmę dėkite ant virtuvinio rankšluostėlio, kad nusivarvėtų.

9. Valgykite su mėgiamais padažiukais... labai gardu ir be jų. Skanaus!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: