Vištienos blauzdelės su daržovėmis, baltagūžiais kopūstais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištienos blauzdelės su daržovėmis, baltagūžiais kopūstais

Paskelbė:
15 Vasario 2024

Ingredientai


  • vištienos blauzdelės: 1 kilogramo
  • bulvės: 6
  • morkos: 2
  • baltagūžiai kopūstai: ketvirtadalio
  • druska: pagal skonį
  • džiovinti česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vištienos sultinys: 1 stiklinės (arba vanduo)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos blauzdeles pamarinuokite su druska, pipirais, vištienos prieskoniais, česnako bei paprikos milteliais. Mėsą įtrinkite ir palikite marinuotis.

2. Tuomet daržoves nulupkite. Bulves supjaustykite stambiomis skiltelėmis, morkas stambiais šiaudeliais, o kopūstą tiesiog ruoželiais.

3. Daržoves dėkite į kepimo indą. Ant viršaus sudėkite vištieną.

4. Tada užpilkite vandeniu arba vištienos sultiniu. Kepimo indą uždenkite dangčiu ar folija.

5. Kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

6. Prieš kepimo indą atidenkite ir leiskite mėsai gražiai apskrusti.

7. Mes pasirinkome valgyti su šviežiomis daržovių salotomis, pagardintomis grietine. Juk kartais tiesiog norisi, tokio paprasto maisto. Jūs rinkitės garnyrą pagal save. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: