Graikiški vištienos ir daržovių vėrinukai
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos filė: 700 gramų
- česnako: 5 skiltelių
- citrinų: 1
- alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
- raudonėlio ir čiobrelių: po 1 arbatinį šaukštelį
- paprikų
- cukinijų
- raudonųjų svogūnų
- bulvių (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sumaišykite marinatą iš aliejaus, citrinos sulčių, išspausto česnako ir žolelių.
2. Pasiruoštame marinate marinuokite vištienos gabaliukus bent jau 4 valandas (galite ir per visą naktį).
3. Nuo citrinos sulčių mėsa tampa itin balta. Iškeptoje mėsoje truputį jaučiasi marinato rūgštelė (bet jie tikrai nebūna per rūgštūs), tad aš garnyrui pasirinkau keptas daržoves ir bulves.
4. Išmarinuotus vištienos gabaliukus maukite ant iešmelių ir kepkite orkaitėje arba keptuvėje (dar geriau - grilio keptuvėje, jei turite). Paeiliui aš dar primoviau daržovių gabaliukų, kuriuos apšlaksčiau tuo pačiu marinatu nuo vištienos. Kepiau 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, ant kepimo skardos pašlakstytos aliejumi, kartu su bulvių lazdelėmis (maždaug 45 minutes).
5. Patiekite ir skanaukite!