Vištienos vėrinukai su daržovėmis

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištienos vėrinukai su daržovėmis

Paskelbė:
23 Geg. 2023

Ingredientai

  • vištienos filė: 2 vienetai
  • raudonoji paprika: 0,5 (neprivaloma)
Marinatui:
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 3 skiltelių
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 1-2 arbaitinių šaukštelių (galima pakeisti medumi)
  • sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai
  • druska
  • Provanso žolelės


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Užpilkite sumaišytais marinato ingredientais bei palikite maždaug kelias valandas marinuotis.

3. Medinius iešmelius dėkite į vandenį bei pamirkykite apie 30 minučių.

4. Suverkite ant jų mėsą (tarp vištienos gabaliukų galite suverti ir supjaustytos paprikos).

5. Tuomet imkite kepimo formą, kurios plotis turėtų būti šiek tiek mažesnis, nei iešmelių ilgis (ant dugno galite įpilti truputį vandens, kad mėsa kepdama nesausėtų).

6. Ant formos kraštų sudėkite vištienos vėrinukus, t.y. taip, kaip įprastai kepami šašlykai.

7. Galiausiai kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrunda. Kepimo metu iešmelius bent kelis kartus pasukiokite, kad mėsytė tolygiai apskrustų, bei vis palaistykite dubenyje likusiu marinatu. Skanumėlis!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: