Glazūruoti vištienos sparneliai korėjietiškai, saldūs ir lipnūs
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Šis patiekalas buvo pats fantastiškiausias būdas prisiminimais sugrįžti į savo kelionę po Pietų Korėją - šalį, kuri mane labai sužavėjo savo maistu. Beje, pats populiariausias korėjietiško maisto gaminimo būdas yra grilis. Didelis ar mažas, esantis kieme, ar tiesiog ant stalo restorane - grilis yra pagrindinė priemonė maistui gamybai. Todėl, net jeigu šiuos sparnelius galite pagaminti ir paprastoje orkaitėje, aš užkūriau savo grilį šiai vištienos šventei.
1. Pirmiausia vištienos sparnelius padaliname į 3 dalis. Pačias ploniausias atidedame (panaudosite jas sultiniui), likusias nuplauname ir nusausiname.
2. Sudedame vištienos sparnelius į zip lock maišelį (tinka ir kitoks).
3. Visus marinato ingredientus sumaišome mažame dubenėlyje ir supilame visą masę į maišelį su sparneliais. Įmasažuojame marinatą į mėsą ir sandariai uždarę maišelį padedame į šaldytuvą.
4. Paliekame per visą naktį arba dar ilgiau, tik nepamirštame pavartyti maišelio, kad tikrai visi viščiukų sparneliai pasimarinuotų tolygiai.
5. Jeigu planuojate sparnelius kepti orkaitėje: Įkaitiname ją iki 200 laipsnių temperatūros. Sudėliojame sparnelius didelėje kepimo skardoje, vienu sluoksniu.
6. Kepame maždaug 30-40 minučių, arba kol vištienos sparneliai bus traškūs. Kepimo metu, galima kelis kartus vištienos sparnelius apversti skardoje.
7. Iškepus atsargiai nupilame susirinkusius riebalus iš skardos.
8. Jeigu planuojate kepti kamado tipo grilyje: Įkaitiname grilį iki 200 laipsnių temperatūros, uždedame deflektorių ir paprastas (ne špižines) groteles.
9. Ant deflektoriaus nepamirštame uždėti vienkartinio aliuminio folijos indo, į kurį lašės riebalai ir skysčiai.
10. Kepame vištienos sparnelius maždaug 15 minučių, tuomet apverčiame ir kepame dar maždaug 15 minučių, arba kol sparneliai bus minkšti bei traškūs.
11. Per tą laiką, kol sparneliai kepa, sumaišome glazūrai skirtus ingredientus.
12. Jeigu sparnelius kepate grilyje, sudedame juos visus į didelį kepimo indą. Sparnelius palaistome glazūros mase, temperatūrą padidiname iki 220 laipsnių , ir toliau kepame maždaug 10-15 minučių, kol glazūra pradeda tamsėti ir tirštėti, vištienos sparneliai pasidengs lipnia saldžia mase.
13. Prieš patiekdami sudedame viską į didelę lėkštę, pašlakstome likusia karšta glazūra, pabarstome sezamų sėklomis. Skanaujame!
Ingredientai
- vištienos sparneliai: 1 kilogramo
- Marinatui:
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- rupi druska: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 4 skiltelių (susmulkiname)
- sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
- Saldžiai čili glazūrai:
- gochujang (korėjietiška čili pasta): ketvirtadalio stiklinės (60 gramų)
- medus: 4 valgomųjų šaukštų
- sakė: 2 valgomųjų šaukštų
- mirin (virimui skirtas japoniškas ryžių vynas): 4 valgomųjų šaukštų
- ryžių actas: 4 valgomųjų šaukštų
- sezamų sėklos: 1 valgomojo šaukšto (juodos arba baltos)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos sparnelius padaliname į 3 dalis. Pačias ploniausias atidedame (panaudosite jas sultiniui), likusias nuplauname ir nusausiname.
2. Sudedame vištienos sparnelius į zip lock maišelį (tinka ir kitoks).
3. Visus marinato ingredientus sumaišome mažame dubenėlyje ir supilame visą masę į maišelį su sparneliais. Įmasažuojame marinatą į mėsą ir sandariai uždarę maišelį padedame į šaldytuvą.
4. Paliekame per visą naktį arba dar ilgiau, tik nepamirštame pavartyti maišelio, kad tikrai visi viščiukų sparneliai pasimarinuotų tolygiai.
5. Jeigu planuojate sparnelius kepti orkaitėje: Įkaitiname ją iki 200 laipsnių temperatūros. Sudėliojame sparnelius didelėje kepimo skardoje, vienu sluoksniu.
6. Kepame maždaug 30-40 minučių, arba kol vištienos sparneliai bus traškūs. Kepimo metu, galima kelis kartus vištienos sparnelius apversti skardoje.
7. Iškepus atsargiai nupilame susirinkusius riebalus iš skardos.
8. Jeigu planuojate kepti kamado tipo grilyje: Įkaitiname grilį iki 200 laipsnių temperatūros, uždedame deflektorių ir paprastas (ne špižines) groteles.
9. Ant deflektoriaus nepamirštame uždėti vienkartinio aliuminio folijos indo, į kurį lašės riebalai ir skysčiai.
10. Kepame vištienos sparnelius maždaug 15 minučių, tuomet apverčiame ir kepame dar maždaug 15 minučių, arba kol sparneliai bus minkšti bei traškūs.
11. Per tą laiką, kol sparneliai kepa, sumaišome glazūrai skirtus ingredientus.
12. Jeigu sparnelius kepate grilyje, sudedame juos visus į didelį kepimo indą. Sparnelius palaistome glazūros mase, temperatūrą padidiname iki 220 laipsnių , ir toliau kepame maždaug 10-15 minučių, kol glazūra pradeda tamsėti ir tirštėti, vištienos sparneliai pasidengs lipnia saldžia mase.
13. Prieš patiekdami sudedame viską į didelę lėkštę, pašlakstome likusia karšta glazūra, pabarstome sezamų sėklomis. Skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
vistiena, vistienos sparneliai, cukrus, druska, cesnakas, sojos padazas, medus, sake, mirin, ryziu actas, actas, sezamu seklos
Panašūs receptai

KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS

MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai

Marinuoti vištienos sparneliai su pomidorų padažu

Paprasti vištienos sparneliai su sojų padažu, medumi ir česnakais

Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu

Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys

Traški vištiena kazane - traškūs vištienos sparneliai

Udon makaronai su vištiena

CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis

Sultingi ir traškūs orkaitėje kepti vištienos sparneliai