Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Sultingi ir traškūs orkaitėje kepti vištienos sparneliai

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Sultingi ir traškūs orkaitėje kepti vištienos sparneliai

Paskelbė:

Ingredientai

  • vištienos sparneliai: 12
  • baltojo vyno actas: 1 šaukšto
  • svogūnai: 1 vidutinio dydžio (plonai pjaustytas)
  • česnakas: 6 skiltelių (sutraiškytos)
  • aitriosios paprikos: 2 nedidelės (smulkiai supjaustytos)
  • malta saldžioji paprika: 1 šaukšto
  • malta aitrioji paprika: 1 šaukštelio
  • aliejus: 60 mililitrų
  • raudonėlis: 1 šaukšto
  • druska: 0,5 šaukšto


Recepto paruošimas

1. Marinavimas: sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje arba sudėkite juos į sandarų plastikinį maišelį.

2. Išspauskite orą, sandariai uždarykite ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 2 valandas.

3. Paruošimas kepimui: išimkite marinuotus sparnelius iš šaldytuvo ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Svogūnus ir kitus priedus iš marinato sudėkite į skardos vidurį, kad jie tolygiai keptų.

4. Kepimas: įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros. Įdėkite kepimo skardą su sparneliais į orkaitę ir kepkite apie 60 minučių, kol sparneliai taps auksinės spalvos ir traškūs.

5. Patiekimas: iškepusius sparnelius išimkite iš orkaitės ir leiskite jiems kelias minutes pailsėti.

6. Patiekite karštus su mėgstamu garnyru ar padažu.

7. Santrauka: Šis vištienos sparnelių receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Marinavimas suteikia mėsai ypatingą skonį ir aromatą, o kepimas orkaitėje užtikrina traškią plutelę ir sultingą vidų. Be to, receptas yra lankstus – galite eksperimentuoti su ingredientais ir prieskoniais, pritaikydami jį pagal savo skonį. Svarbiausia – mėgaukitės gaminimo procesu ir gardžiu rezultatu!