Paprastas, naminis vištienos kepenėlių paštetas pagal Beatą

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Padažų, užpilų, pagardų receptai


Paprastas, naminis vištienos kepenėlių paštetas pagal Beatą

Paskelbė:

Ingredientai

  • sviestas: 40 gramų
  • svogūnai: 2
  • vištienos kepenėlės: 500 gramų
  • rudasis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • saulėje džiovinti pomidorai: 5-6
  • grietinėlė: 190 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Pradžioje keptuvėje ištirpinkite sviestą.

2. Suberkite susmulkintus svogūnus bei kepkite virš vidutinės ugnies, kol suminkštės.

3. Tuomet sudėkite truputį pasmulkintas vištienos kepenėles, suberkite rudąjį cukrų, druską bei maltus juoduosius pipirus.

4. Kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydamos, maždaug 15 minučių, kol kepenėlės apskrus.

5. Tada sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, supilkite grietinėlę bei kaitinkite, kol užvirs. Nuimkite nuo viryklės bei truputį pravėsinkite.

6. Sutrinkite maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės bei visiškai atvėsinkite. Skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook