Vištienos šlaunelių mėsos suktinukai

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištienos šlaunelių mėsos suktinukai

Paskelbė:
23 Geg. 2022
Mano šeimoje labai pamilti vištienos suktinukai. Juos pagaminti nėra sudėtinga, o skonis gaunasi puikus. Tokį receptą prieš labai daug metų man parodė labai gera draugė ir nuo to laiko receptas beveik nepasikeitė, išskyrus, kad kartais pakeičiu prieskonius su kuriais pamarinuoju paukštieną.



Ingredientai



  • vištienos šlaunelių mėsa: iš 6 vnt.
  • gruziniški prieskoniai (svanuri marili, chmeli suneli)
  • ciberžolė
  • malti pipirai
  • druska


  • Įdarui:
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • petražolės: pundelio
    • džiūvėsėliai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • miltai (apvoliojimui)


  • Padažui:
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • vorčesterio padažas

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių vištienos šlaunelių mėsos gabaliukus gerai išmuškite iš vidinės pusės.
2. Lėkštelėje sumaišykite visus prieskonius, druską bei gausiai subarstykite mėsos gabaliukus iš vidinės pusės.
3. Palikite viską maždaug 30 minučių marinuotis.
4. Tuomet svogūną, česnaką bei petražoles sutrinkite blenderiu iki košelės, berkite druską, džiūvėsėlius bei išmaišykite.
5. Tada vištienos šlaunelių gabaliukus tepkite svogūno-petražolių košele, susukite, susmeikite metaliniu smaigu arba dantų krapštuku. Kiekvieną suktinuką gerai apvoliokite miltuose bei apkepkite aliejuje.
6. Po to apkeptus suktinukus dėkite į puodą, užpilkite vandeniu iki apsems, sudėkite, jeigu lieka, įdarą, grietinę, pilkite vorčesterio padažo bei troškinkite maždaug 20 minučių.
7. Bebaigiant troškintis, padažą sutirštinkite miltais.
8. Patiekite su virtais grikiais, ryžiais arba bulvių koše. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: