Vištienos šlaunelių mėsos suktinukai
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Mano šeimoje labai pamilti vištienos suktinukai. Juos pagaminti nėra sudėtinga, o skonis gaunasi puikus. Tokį receptą prieš labai daug metų man parodė labai gera draugė ir nuo to laiko receptas beveik nepasikeitė, išskyrus, kad kartais pakeičiu prieskonius su kuriais pamarinuoju paukštieną.
1. Iš pradžių vištienos šlaunelių mėsos gabaliukus gerai išmuškite iš vidinės pusės.
2. Lėkštelėje sumaišykite visus prieskonius, druską bei gausiai subarstykite mėsos gabaliukus iš vidinės pusės.
3. Palikite viską maždaug 30 minučių marinuotis.
4. Tuomet svogūną, česnaką bei petražoles sutrinkite blenderiu iki košelės, berkite druską, džiūvėsėlius bei išmaišykite.
5. Tada vištienos šlaunelių gabaliukus tepkite svogūno-petražolių košele, susukite, susmeikite metaliniu smaigu arba dantų krapštuku. Kiekvieną suktinuką gerai apvoliokite miltuose bei apkepkite aliejuje.
6. Po to apkeptus suktinukus dėkite į puodą, užpilkite vandeniu iki apsems, sudėkite, jeigu lieka, įdarą, grietinę, pilkite vorčesterio padažo bei troškinkite maždaug 20 minučių.
7. Bebaigiant troškintis, padažą sutirštinkite miltais.
8. Patiekite su virtais grikiais, ryžiais arba bulvių koše. Skanaus!
Ingredientai
- vištienos šlaunelių mėsa: iš 6 vnt.
- gruziniški prieskoniai (svanuri marili, chmeli suneli)
- ciberžolė
- malti pipirai
- druska
- Įdarui:
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- česnakas: 4 skiltelių
- petražolės: pundelio
- džiūvėsėliai: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- miltai (apvoliojimui)
- Padažui:
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- vorčesterio padažas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos šlaunelių mėsos gabaliukus gerai išmuškite iš vidinės pusės.
2. Lėkštelėje sumaišykite visus prieskonius, druską bei gausiai subarstykite mėsos gabaliukus iš vidinės pusės.
3. Palikite viską maždaug 30 minučių marinuotis.
4. Tuomet svogūną, česnaką bei petražoles sutrinkite blenderiu iki košelės, berkite druską, džiūvėsėlius bei išmaišykite.
5. Tada vištienos šlaunelių gabaliukus tepkite svogūno-petražolių košele, susukite, susmeikite metaliniu smaigu arba dantų krapštuku. Kiekvieną suktinuką gerai apvoliokite miltuose bei apkepkite aliejuje.
6. Po to apkeptus suktinukus dėkite į puodą, užpilkite vandeniu iki apsems, sudėkite, jeigu lieka, įdarą, grietinę, pilkite vorčesterio padažo bei troškinkite maždaug 20 minučių.
7. Bebaigiant troškintis, padažą sutirštinkite miltais.
8. Patiekite su virtais grikiais, ryžiais arba bulvių koše. Skanaus!
Raktažodžiai:
vistiena, vistienos slauneles, prieskoniai, ciberzole, malti pipirai, svogunai, cesnakas, petrazoles, dziuveseliai, grietine, miltai, vorcesterio padazas
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Vištienos suktinukai su šonine, įdaryti paprika ir varškės sūreliu
Vištienos šašlykas grietinės ir pomidorų padažo marinate
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Baklažanų suktinukai su riešutais
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU
RECEPTAS: KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI
KALAKUTIENOS ŠLAUNELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS ORKAITĖJE
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
Aromatingas karpis - negaliu nustoti valgyti
Vištienos lazdelės su padažu
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Vegetariški balandėliai be mėsos
Įdarytos vištų šlaunelės
Vištiena marinuota jogurte su česnaku bei kariu
KALAKUTIENOS ČIACHOCHBILI
Vištienos kebabas
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Vištienos pjausneliai kitaip
Vištienos juostelės tarsi KFC