Čimičangos - orkaitėje kepti buritai su vištiena
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Čimičangos yra gruzdintas arba orkaitėje iškeptas vištienos patiekalas, savo ingredientais labai primenantis buritus. Šį kartą aš pasirinkau kepti čimičangas orkaitėje, nes taip atrodo, kad gaunasi sveikesnis variantas. Gavosi tikras skanumėlis, sulaukiau daugybės pagyrų!
1. Įkaitiname orkaitę iki 225 laipsnių temperatūros.
2. Tada supjaustome vištienos filė nedideliais gabaliukais.
3. Keptuvėje įkaitiname vieną valgomąjį šaukštą aliejaus ir kepame vištienos gabaliukus, kol šie gražiai paruduoja.
4. Tuomet supjaustome svogūną bei papriką. Nusunkiame konservuotas pupeles.
5. Į keptuvę su vištiena suberiame svogūnus, papriką, juodąsias pupeles bei kukurūzus. Pakepame, kol suminkštėja. Užberiame prieskonių mišinio ir pamaišome.
6. Kepimo indą ištepame likusiu aliejumi.
7. Indelyje išplakame kiaušinį.
8. Pripildome kiekvieną tortiliją pasiruoštu vištienos įdaru (maždaug 100 mililitrų) bei užberiame sūrio.
9. Užlenkiame tortiliją į vidų iš abiejų pusių ir susukame ją į ritinėlį (iš apačios į viršų).
10. Ritinėlio kraštus patepame kiaušinio plakiniu ir padedame "dugnu žemyn" ant kepimo indo.
11. Patepame kiekvieną tortiliją iš viršaus kiaušinio plakiniu ir kepame orkaitėje maždaug 10 minučių. Patiekiame ir lepinamės!
Ingredientai
- vištienos šlaunelių filė: 500 gramų
- rapsų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 1
- raudonos saldžiosios paprikos: 0,5
- konservuotos pupelės: 200 mililitrų
- konservuoti kukurūzai: 200 mililitrų
- Fajita prieskonių mišinys: 1 pakelio (naudoju "Santa Maria" produkciją)
- kiaušiniai: 1
- tarkuotas sūris: 200 mililitrų
- tortilijos (vidutinio dydžio): 1 pakelio (naudoju "Santa Maria" produkciją")
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 225 laipsnių temperatūros.
2. Tada supjaustome vištienos filė nedideliais gabaliukais.
3. Keptuvėje įkaitiname vieną valgomąjį šaukštą aliejaus ir kepame vištienos gabaliukus, kol šie gražiai paruduoja.
4. Tuomet supjaustome svogūną bei papriką. Nusunkiame konservuotas pupeles.
5. Į keptuvę su vištiena suberiame svogūnus, papriką, juodąsias pupeles bei kukurūzus. Pakepame, kol suminkštėja. Užberiame prieskonių mišinio ir pamaišome.
6. Kepimo indą ištepame likusiu aliejumi.
7. Indelyje išplakame kiaušinį.
8. Pripildome kiekvieną tortiliją pasiruoštu vištienos įdaru (maždaug 100 mililitrų) bei užberiame sūrio.
9. Užlenkiame tortiliją į vidų iš abiejų pusių ir susukame ją į ritinėlį (iš apačios į viršų).
10. Ritinėlio kraštus patepame kiaušinio plakiniu ir padedame "dugnu žemyn" ant kepimo indo.
11. Patepame kiekvieną tortiliją iš viršaus kiaušinio plakiniu ir kepame orkaitėje maždaug 10 minučių. Patiekiame ir lepinamės!
Raktažodžiai:
vistiena, aliejus, vistienos krutinele, buritai, paprikos, svogunai, pupeles, kukuruzai, prieskoniai, kiausiniai, suris, tortilijos
Traškūs vištienos tako
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Vištienos fajitos su ypač daug daržovių
Traški taco pica su tortilijų pagrindu ir jautiena
Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Enčilados su vištiena ir špinatais
Lašišos iešmeliai
Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis
Thai Wok su vištiena
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
Saldžiarūgščiai paukštienos vėrinukai
Meksikietiškas žuvies troškinys
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Indiški kukuliai iš mėsos faršo
Patys skaniausi orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu
Sūrio mėgėjų pica
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
"Paryžietis" mišrainė su rūkyta vištiena, pomidorais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
Užkepti nachos čipsai orkaitėje su faršu ir sūriu