Naminis ančių kepenėlių paštetas

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Padažų, užpilų, pagardų receptai


Naminis ančių kepenėlių paštetas

Paskelbė:

Ingredientai

  • ančių arba žasų kepenėlės: 300 gramų (tiks ir vištos kepenėlės)
  • pienas: 1 stiklinė
  • miltai: 1/2 stiklinės
  • konjakas: 50 gramų
  • sviestas: 50 gramų
  • kiaušinių tryniai: 6
  • svogūnai: 1
  • druska
  • pipirai
  • maltas muskato riešutas


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pakepinkime pjaustytą svogūną, supilkime į keptuvę konjaką. Kol svogūnai troškinasi, supjaustykime kepenėles mažais gabaliukais bei sutrinkime maišytuvu kartu su kiaušinių tryniais, pienu ir miltais. Į gautą masę sudėkime troškintus svogūnus, įberkime druskos ir mėgstamų prieskonių.

2. Galiausiai kepkite paštetą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusį paštetą užliekime lydytu sviestu ir padėkime į šaldytuvą apie 10 – 12 valandų.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook

Raktažodžiai:

Paukštienos patiekalai