Naminis ančių kepenėlių paštetas
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Padažų, užpilų, pagardų receptai
Ingredientai
- ančių arba žasų kepenėlės: 300 gramų (tiks ir vištos kepenėlės)
- pienas: 1 stiklinė
- miltai: 1/2 stiklinės
- konjakas: 50 gramų
- sviestas: 50 gramų
- kiaušinių tryniai: 6
- svogūnai: 1
- druska
- pipirai
- maltas muskato riešutas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pakepinkime pjaustytą svogūną, supilkime į keptuvę konjaką. Kol svogūnai troškinasi, supjaustykime kepenėles mažais gabaliukais bei sutrinkime maišytuvu kartu su kiaušinių tryniais, pienu ir miltais. Į gautą masę sudėkime troškintus svogūnus, įberkime druskos ir mėgstamų prieskonių.
2. Galiausiai kepkite paštetą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusį paštetą užliekime lydytu sviestu ir padėkime į šaldytuvą apie 10 – 12 valandų.
Panašūs receptai
Vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis be brendžio
Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu ir maltu muskato riešutu
Prancūziškas kepenėlių paštetas su džiovintomis slyvomis - geriausias receptas
Vištienos kepenėlės grietinės padaže
Vištienos kepenėlių paštetas su grybais ir spanguolėmis
Šventinis vištienos kepenėlių paštetas
Šventinis vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis
Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Paštetas su antienos kepenėlėmis be brendžio
Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais