Naminis ančių kepenėlių paštetas
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- ančių arba žasų kepenėlės: 300 gramų (tiks ir vištos kepenėlės)
- pienas: 1 stiklinė
- miltai: 1/2 stiklinės
- konjakas: 50 gramų
- sviestas: 50 gramų
- kiaušinių tryniai: 6
- svogūnai: 1
- druska
- pipirai
- maltas muskato riešutas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pakepinkime pjaustytą svogūną, supilkime į keptuvę konjaką. Kol svogūnai troškinasi, supjaustykime kepenėles mažais gabaliukais bei sutrinkime maišytuvu kartu su kiaušinių tryniais, pienu ir miltais. Į gautą masę sudėkime troškintus svogūnus, įberkime druskos ir mėgstamų prieskonių.
2. Galiausiai kepkite paštetą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusį paštetą užliekime lydytu sviestu ir padėkime į šaldytuvą apie 10 – 12 valandų.
Panašūs receptai

Vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis be brendžio

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu ir maltu muskato riešutu

Prancūziškas kepenėlių paštetas su džiovintomis slyvomis - geriausias receptas

Vištienos kepenėlės grietinės padaže

Vištienos kepenėlių paštetas su grybais ir spanguolėmis

Šventinis vištienos kepenėlių paštetas

Šventinis vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis

Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu

VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS

Paštetas su antienos kepenėlėmis be brendžio

Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais