Keptos sezaminės vištienos receptas
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Sudėtinės dalys:
- Vištiena, 800 g
- Sviestas, 5 v. šaukštai
- Cukrus, 1 v. šaukštas
- Medus, 1/4 stiklinės
- Sojos padažas, 1/4 stiklinės
- Čili pipiras, pagal skonį
- Česnakas, 2 skiltelės
- Imbieras, 1 v. šaukštas
- Vyno actas, 1 v. šaukštas
- Pomidorų padažas, 2 v. šaukštai
- Krakmolas, 1 a. šaukštelis
- Vanduo, 100 ml
Gaminimas:
Gardžios paukštienos pasigaminti užtruksime vos 45 minutes, o patiekalas – ir sotus, ir be galo aromatingas, apjungiantis visus skonius.- Naudosime vištienos ketvirčius. Juos padaliname pusiau, nupjaudemi blauzdelę. Į įkaitintą keptuvę dedame keturis kupinus šaukštus sviesto, jam ištirpus dedame vištieną (odele žemyn) į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių, kol apskrus (kiekvieną pusę po 3 min.).
- Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišome: medų, sojos padažą, pomidorų padažą, vyno actą, po šaukštą sviesto (galima pakeisti šaukštu sezamo aliejaus) ir cukraus, pusę stiklinės vandens. Pagardiname prieskoniais: šviežiu tarkuotu imbieru, čili pipiru (maltas arba trintas džiovintas), druska, maltais pipirais, keletu skiltelių česnako, kruopščiai išmaišome. Įmaišome krakmolo (1 a.š.). Padažas baigtas!
- Apkepus vištieną, sudedame jos gabalėlius į kepimo formą ir apipilame padažu. Dedame į iki 180 įkaitintą orkeitę ir kepame 25 min. uždengę kepimo formą folija. Tuomet atidengiame foliją, vištieną apibarstome sezamo sėklytėmis ir kepame (nustačius kepimą iš viršaus) dar 5-8 min. Gero apetito!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
keptos anties receptas
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
MONGOLIŠKA JAUTIENA
Šventėms – tortas „Snickers“
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Kiaušinius dažome natūraliai
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Rūgštynių sriuba
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Tortas „Juodasis miškas“
Morkų salotos su imbieru
Kepti koldūnai su paukštienos įdaru
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
Kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU
Raudonojo aksomo tortas
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Krafinai