Itališka porketa – kiaulienos vyniotinis.
Kategorija: Kiauliena
Tikra itališka porketa! O jūs ją bandėte? Sako, Apeninų pusiasalyje ją moka ruošti tik profesionalai. Bet mes tiesiog įsitikinę, kad jūs susidorosite su užduotimi ne blogiau už italus.
Taigi, porketa – kiaulienos vyniotinis.
Pasak istorijos, pirmąkart ją paruošė centrinėje Italijoje. Paskui receptas paplito po visą šalį. Šiandien be jo negali apsieiti nei viena šventė ar mugė.
Aromatinga, apetitiška, su traškia plutele, įvairiausiais prieskoniais ir net apelsino žievele – savo tėvynėje porketa yra svarbiausias delikatesas.
Jeigu ją siūlo liaudies švenčių metu, tai tik bandelėje – panino con porchetta. Ką gi, pakartokite receptą savo virtuvėje!
Ingredientai:
Kiaulienos mentė – 1-1,5 kg
Alyvų aliejus pagal skonį
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
Šalavijas – 2 valg.šaukštai
Rozmarinas – 2 valg.šaukštai
Apelsino žievelė – 3 valg.šaukštai
Česnakas – 6 skiltelės
Krapų sėklos – 2 valg.šaukštai
Taigi, porketa – kiaulienos vyniotinis.
Pasak istorijos, pirmąkart ją paruošė centrinėje Italijoje. Paskui receptas paplito po visą šalį. Šiandien be jo negali apsieiti nei viena šventė ar mugė.
Aromatinga, apetitiška, su traškia plutele, įvairiausiais prieskoniais ir net apelsino žievele – savo tėvynėje porketa yra svarbiausias delikatesas.
Jeigu ją siūlo liaudies švenčių metu, tai tik bandelėje – panino con porchetta. Ką gi, pakartokite receptą savo virtuvėje!
Ingredientai:
Kiaulienos mentė – 1-1,5 kg
Alyvų aliejus pagal skonį
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
Šalavijas – 2 valg.šaukštai
Rozmarinas – 2 valg.šaukštai
Apelsino žievelė – 3 valg.šaukštai
Česnakas – 6 skiltelės
Krapų sėklos – 2 valg.šaukštai
Šventėms – tortas „Snickers“
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Kiaušinius dažome natūraliai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba
Kijevo kotletas - pagal šį receptą, tiesiog negali nepavykti!
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Valgyti sviestą – ne tik sveika: jis padeda ir sulieknėti
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
kalėdinis Salomėjos vyniotinis
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Silkė garstyčių padaže
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Prieskoninis aliejus salotoms
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
Šašlykų receptas su „Vytautu“
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
Aš daugiau nebeperku sviesto, o darau jį pati!