Itališka porketa – kiaulienos vyniotinis.

Kategorija: Kiauliena


Itališka porketa – kiaulienos vyniotinis.

Paskelbė:
17 Lapkričio 2019
Tikra itališka porketa! O jūs ją bandėte? Sako, Apeninų pusiasalyje ją moka ruošti tik profesionalai. Bet mes tiesiog įsitikinę, kad jūs susidorosite su užduotimi ne blogiau už italus.
Taigi, porketa – kiaulienos vyniotinis.
Pasak istorijos, pirmąkart ją paruošė centrinėje Italijoje. Paskui receptas paplito po visą šalį. Šiandien be jo negali apsieiti nei viena šventė ar mugė.
Aromatinga, apetitiška, su traškia plutele, įvairiausiais prieskoniais ir net apelsino žievele – savo tėvynėje porketa yra svarbiausias delikatesas.
Jeigu ją siūlo liaudies švenčių metu, tai tik bandelėje – panino con porchetta. Ką gi, pakartokite receptą savo virtuvėje!


Ingredientai:

Kiaulienos mentė – 1-1,5 kg
Alyvų aliejus pagal skonį
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
Šalavijas – 2 valg.šaukštai
Rozmarinas – 2 valg.šaukštai
Apelsino žievelė – 3 valg.šaukštai
Česnakas – 6 skiltelės
Krapų sėklos – 2 valg.šaukštai
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: