Faršu ir grybais įdarytos bulvės orkaitėje keptos su sūriu
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Grybų patiekalų receptai / Bulvių patiekalų receptai

Šios faršu ir grybais įdarytos bulvės – tai puikus patiekalas tiems, kurie mėgsta sotų ir skanų maistą. Bulvės su įdaru iš faršo, grybų ir sūrio yra puikiai subalansuotas patiekalas, kuris gali būti patiekiamas kaip pagrindinis arba šoninis patiekalas. Orkaitėje keptos bulvės su sūriu suteikia skanų ir traškų paviršių, o vidus lieka minkštas ir sultingas.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Bulvės – tai angliavandenių šaltinis, suteikiantis energijos. Be to, juose yra kalio, kuris padeda palaikyti sveiką širdies funkciją.
- Faršas – puikus baltymų šaltinis, būtinas raumenų augimui ir atstatymui. Naudojant liesą faršą, jis taip pat gali būti geras geležies ir B grupės vitaminų šaltinis.
- Grybai – jie yra puikus mažai kalorijų turintis maistas, turintis daug vitaminų ir mineralų, įskaitant vitaminą D ir kalį.
- Sūris – geras kalcio šaltinis, svarbus kaulų ir dantų sveikatai. Sūris taip pat suteikia patiekalui sotumo ir skonio.
- Svogūnai ir česnakai – turi priešuždegiminių savybių, yra puikus natūralus prieskonis, kuris pagerina imuninę sistemą.
Ingredientai
- bulvės: 4
- pasirinktas faršas: 250 gramų
- grybai: 100 gramų (tinka pievagrybiai ar apvirti miško grybai)
- tarkuotas sūris: 50 gramų
- svogūnai: 0,5
- majonezas: 2 šaukštų (arba natūralus graikiškas jogurtas ar grietinė)
- česnakas: ~0,5 skiltelės
- žalumynai (jeigu norisi)
- mėsos prieskoniai
- druska
- pipirai
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves išverdame su lupena.
2. Tuomet bulves perpjauname perpus ir išskobiame jų vidų, palikdami maždaug 0,5 centimetro storio sieneles. Itin patogu jas skobti melionų šaukšteliu ar kitu nedideliu šaukšteliu. Skobiame ganėtinai atsargiai, kad nepažeistume bulvių odelių.
3. Tada keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną iki gražios auksinės spalvos.
4. Po to sudedame sukapotą česnaką ir dar maždaug 60 sekundžių pakepiname.
5. Paskui sudedame nuvalytus bei pasmulkintus grybus ir kepame, kol skystis nuo grybų nugaruoja.
6. Sudedame pasirinktą faršą ir apkepame. Pagal savo arba valgančiųjų skonį pagardiname druska bei pipirais ir mėsos prieskoniais.
7. Iš bulvių išskobtą minkštimą sutriname grūstuve (arba sutarkuojame tarka).
8. Pusę jo atidedame į šalį (galima panaudoti įvairiems kitiems patiekalams), o kitą pusę sumaišome su pakepintu faršu, tarkuotu sūriu (maždaug pusę nurodyto kiekio), susmulkintais žalumynais bei majonezu (arba grietine arba natūraliu jogurtu).
9. Paragaujame, ar skonis atitinka lūkesčius. Jei norite sūriau arba aštriau, drąsiai galite dabar pakoreguoti.
10. Pasiruoštu faršo ir grybų įdaru gausiai pripildome išskobtas bulvių puseles.
11. Tada sudedame pripildytas bulvių puseles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
12. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
13. Po to užberiame likusį sūrį ir kepame dar maždaug 5-7 minutes, kol sūris gražiai išsilydo. Patiekiame ir lepinamės!
Panašūs receptai











