Pikantiški kiaulienos iešmeliai su tarkuotų agurkų ir jogurto padažu

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Pikantiški kiaulienos iešmeliai su tarkuotų agurkų ir jogurto padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: 500 gramų
  • svogūnai: 0,5
  • česnakai: 2 skiltelių
  • saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
  • imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • petražolės: kelių šakelių
  • vanduo: 50 mililitrų
  • čili pipirai: pagal skonį
Padažas:
  • riebus jogurtas: 200 mililitrų
  • česnakas: 1 skiltelės (išspaustos)
  • tarkuotos agurkas: 2 valgomųjų šaukštų (be sėklų ir be odos)
  • citrinos sultys: pagal skonį
  • druska: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Pradžioje mėsą supjaustome vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Svogūnus, česnakus ir petražoles smulkiai sukapojame. Beriame prieskonius bei daržoves ant mėsos, pilame vandenį ir gerai rankomis įtriname. Paliekame pasimarinuoti maždaug pora valandų

3. Tuomet suneriame ant vandenyje pamirkytų medinių iešmėlių bei padruskiname. Kepame grilyje kol gražiai apskrus.

4. Tada patiekame lavaše arba tortilijoje su salotomis bei mėgsiamomis daržovėmis.

5. Padažui viską sumaišome bei paliekame 30 minučių šaldytuve.

6. Prieš patiekdami galite įmaišyti šiek tiek alyvuogių aliejaus. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook