Greiti mėsos kukuliukai su ryžiais baltame padaže, troškinti keptuvėje

Kategorija: Kiauliena


Greiti mėsos kukuliukai su ryžiais baltame padaže, troškinti keptuvėje

Paskelbė:
05 Kovo 2024

Ingredientai

  • kiaulienos faršas: 500 gramų
  • virti ryžiai: 100 gramų
  • svogūnai: 1
  • kiaušiniai: 1
  • džiovinti špinatai: šiek tiek
  • prieskoniai maltai mėsai: šiek tiek
  • druska: šiek tiek
  • aliejus: trupučio (kepimui)
  • miltai: šiek tiek (apvoliojimui)
Padažui:
  • sultinys: 400 mililitrų
  • grietinė: 3 šaukštų
  • sviestas: 2 šaukštų
  • miltai: 2 šaukštų
  • druska: trupučio


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių į faršą sudedame ryžius, įmušame kiaušinį, sudedame susmulkintą svogūną, pagardiname mėsos prieskoniais bei druska, suberiame džiovintus špinatus ir gerai išmaišome.

2. Tuomet suformuojame kamuoliukus, apvoliojame miltuose bei kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje. Iškepus, perdedame į lėkštę.

3. Tada keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus bei nuolatos maišydami, supilame sultinį, sudedame grietinę bei pagardiname druska.

4. Kai jau padažas sutirštės, į jį sudedame kukulius bei dar pakepiname maždaug 60 sekundžių.

5. Garnyrui labai rekomenduojame pasirinkti bulvių košę arba virtas bulves. Skanaus!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: