Keptuvėje kepti kalakutienos iešmeliai su keptais vyšniniais pomidorais

Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos


Keptuvėje kepti kalakutienos iešmeliai su keptais vyšniniais pomidorais

Paskelbė:

Ingredientai

  • kalakutienos faršas: ~300 gramų
  • džiovinti čiobreliai: žiupsnelio
  • druska
  • juodieji pipirai
  • vyšniniai pomidorai: ~200 gramų
  • mediniai iešmeliai
  • džiūvėsėliai (gali neprireikti)
  • aliejus (kepimui)


Recepto paruošimas

1. Patarimas prieš gaminant: Kalakutienos faršą susimalkite namuose patys. Patiekalas gausis skanesnis, nei naudojant pirktinį faršą.

2. Iš pradžių kalakutienos faršą sumaišome su prieskoniais (jei faršas yra skystokas, įdedame džiūvėsėlių, taip dažniausiai nutinka su pirktiniu, nes jame būna priemaišų).

3. Tuomet iš faršo suformuojame kamuoliukus bei verdame juos pasūdytame vandenyje maždaug 5–7 minutes (ar jau tikrai išvirę, galima patikrinti vieną kamuoliuką perpjaunant pusiau).

4. Po to kamuoliukus bei pomidorus perpjauname pusiau bei pakaitomis mauname ant iešmelių.

5. Keptuvėje įkaitiname aliejų.

6. Apskrudiname iešmelius. Patiekiame su mėgiamu garnyru. Labai paprasta, bet labai gardu. Skanaus!