Kalakutienos karbonadas su kiaušiniais ir džiūvėsėliais

Kategorija: Kalakutiena


Kalakutienos karbonadas su kiaušiniais ir džiūvėsėliais

Paskelbė:
24 Lapkričio 2023

Ingredientai


  • kalakutienos filė: 400 gramų
  • kiaušiniai: 1-2
  • džiūvėsėliai: 4-6 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • Provanso žolelės: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
  • augalinis aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • lydytas arba paprastas sviestas: 1 šaukšto (nėra būtina)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kalakutienos filė nuplaukite ir mėsą gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Supjaustome kalakutieną skersai į 4-6 griežinėlius iki 2 centimetrų storio.

3. Išmuškite mediniu plaktuku, kol storis paliks ~12-15 milimetrų. Pabarstykite pipirais.

4. Kiaušinį išplakite šakutės pagalba kartu su žolelėmis (jeigu jas naudosite).

5. Pamirkykite karbonadus ir sudėkite į dubenį arba indą, užpilkite likusiu kiaušinio plakiniu. Palikite pastovėti maždaug 15 minučių. Jeigu nori pasimarinuoti iš anksto, tai dubenį uždenkite maistine plėvele ir galite šitaip marinuoti šaldytuve iki 24 valandų.

6. Po to karbonadus apibarstykite džiūvėsėliais, kad susidarytų tanki plutelė.

7. Pasiruoškite keptuvę storu dugnu ant stiprios kaitros. Palaukite kol augalinis aliejus gerai įkais. Šiame etape sudėkite ir sviestą, jeigu jį naudosite.

8. Pradėkite kepti karbonadus. Kai tik po 45-50 sekundžių - apačia parausta, apverskite ir sumažinkite kaitrą. Pasūdykite jau apkeptą pusę. Antrai pusei kepti užtenka vos 50-60 sekundžių. Stenkitės neperkepti, nes patiekalas taps kietokas ir nebe toks skanus.

9. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite! ;)


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: