Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
Kategorija: Grybų patiekalai / Kalakutiena
INGREDIENTAI
- Kalakutiena 4 vnt. filė gabaliukai, 2–3 cm storio
- Grybai 120 g tinka ir šaldyti miško, ir paprasčiausi pievagrybiai, susmulkinti
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Paprikos 2 vnt. konservuotos keptos raudonosios, susmulkintos
- Kreminis sūris 150 g labai tinka paskanintas česnaku ir žolelėmis; galite pirkti paruoštą, galite skaninti patys
- Citrinos sultys 2 arbat. š.
- Druska 4 žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt. paplaktas
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 4 vnt. lapai
KAIP GAMINTI
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš šaldymo kameros išimkite tešlą, kad ji pastovėtų kambario temperatūroje 15–20 min.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepinkite kalakutienos filė gabaliukus, kol jie pasidengs auksine plutele. Atidėkite apkepintą mėsą.
3. Į tą pačią keptuvę suberkite grybus ir pakepinkite 5 min., nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sumaišykite grybus su susmulkintais čiobreliais (tik lapeliais), kreminiu sūriu, paprikos gabaliukais.
4. Kalakutienos filė gabaliukus pašlakstykite citrinos sultimis, pasūdykite, užberkite pipirų.
5. Ant lygaus paviršiaus pakočiokite tešlą ir ant kiekvieno lapo dėkite po mėsos gabaliuką. Ant viršaus užkrėskite apie porą šaukštų sūrio-grybų-paprikų įdaro. Apgaubkite visą įdarą tešla, labai gerai apspauskite gauto „vokelio“ kraštus, juos galite patepti kiaušiniu, kad geriau sukibtų.
6. Perkelkite gautus „vokelius“ ant kepimo skardos, įpjaukite aštriu peiliu jų viršuje mažą kryželį, kad turėtų per kur išeiti garai, aptepkite viršų kiaušiniu.
7. Dėkite į orkaitę ir kepkite 35–40 min., kol tešla taps auksinės spalvos ir traški.
8. Papuoškite iškepusius pyragėlius šviežiomis žolelėmis ir tiekite.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepinkite kalakutienos filė gabaliukus, kol jie pasidengs auksine plutele. Atidėkite apkepintą mėsą.
3. Į tą pačią keptuvę suberkite grybus ir pakepinkite 5 min., nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sumaišykite grybus su susmulkintais čiobreliais (tik lapeliais), kreminiu sūriu, paprikos gabaliukais.
4. Kalakutienos filė gabaliukus pašlakstykite citrinos sultimis, pasūdykite, užberkite pipirų.
5. Ant lygaus paviršiaus pakočiokite tešlą ir ant kiekvieno lapo dėkite po mėsos gabaliuką. Ant viršaus užkrėskite apie porą šaukštų sūrio-grybų-paprikų įdaro. Apgaubkite visą įdarą tešla, labai gerai apspauskite gauto „vokelio“ kraštus, juos galite patepti kiaušiniu, kad geriau sukibtų.
6. Perkelkite gautus „vokelius“ ant kepimo skardos, įpjaukite aštriu peiliu jų viršuje mažą kryželį, kad turėtų per kur išeiti garai, aptepkite viršų kiaušiniu.
7. Dėkite į orkaitę ir kepkite 35–40 min., kol tešla taps auksinės spalvos ir traški.
8. Papuoškite iškepusius pyragėlius šviežiomis žolelėmis ir tiekite.
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
tortilija su kalakutiena ir troškintais kopūstais
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
FARŠO RUTULIUKAI - "SPURGYTĖS"
Sotus avienos ragu
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Kiaušinius dažome natūraliai
Šaltiena
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Šašlykai greituoju būdu..
Aštrūs kalakutienos taco
Vištienos apkepas su daržovėmis
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Pyragėliai su grybais
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
RECEPTAS: KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
Užkandėlė su pomidorais
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Pica su balzamine vištiena