Kalakutienos troškinys su bulvėmis orkaitėje

Kategorija: Kalakutiena


Kalakutienos troškinys su bulvėmis orkaitėje

Paskelbė:
07 Lapkričio 2022
Būna dienų, kai labai norisi šildančio maisto. Tomis dienomis renkuosi gaminti troškinius. Troškinių receptų internete galima atrasti labai daug ir pačių įvairiausių. Šį kartą savo šaldytuve turėjau kalakutienos, tad ir susiradau receptą su ja. Rezultatas tikrai pranoko visus pirminius išsikeltus lūkesčius. Saldžiosios bulvės puikiai derėjo su pomidorų rūgštele, o kalakutiena buvo sultinga kaip niekur kitur. Su šeima uždėjome labai didelį ir skanų pliusą šiam patiekalui, tuo pačiu prisižadėjome šiuo skoniu namus sušildyti dar ne vieną kartą. Tad dabar šiuo puikiu receptu dalinuosi ir su Jumis! 



Ingredientai


  • kalakutienos petukai: 1 kilogramo (manau, kad tinka ir kitos kalakutienos dalys)
  • bulvės: 4
  • saldžiosios bulvės: 2
  • morkos: 2
  • svogūnai: 1 didelio
  • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • daržovių arba vištienos sultinys: 0,5 litro
  • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • lauro lapai: 2
  • čiobrelis ir rozmarinas: po porą šakelių (jeigu neturite šviežio, dedame po šaukštelį džiovinto)
  • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kalakutieną trumpai iš visų pusių apkepame ant kaitrios ugnies, kad apskrustų (vidus iškepti neturi) ir pagardiname druska, pipirais bei rūkyta paprika.
2. Tada bulves, morkas ir saldžiąsias bulves nulupame ir supjaustome storesniais griežinėliais.
3. Svogūną susmulkiname ir apkepame. Supilame konservuotus pomidorus, pomidorų padažą ir dar kelias minutes viską pakepiname.
4. Į kepimo indą dedame kalakutieną, ant viršaus dedame svogūnų su pomidorais sluoksnį ir įdedame lauro lapus.
5. Po to sluoksniuojame daržoves - morkas, bulves ir saldžiąsias bulves. Kiekvieną sluoksnį pabarstome druska, pipirais bei žolelėmis.
6. Tolygiai užpilame viską sultiniu, uždengiame ir tegu keliauja į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
7. Po 30 minučių atidengiame ir leidžiame paskrusti dar apie 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: