Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu
Kategorija: Patiekalai iš avienos

INGREDIENTAI
- Aviena 500 g maltos
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Mėtos 2 arbat. š. džiovintų ir sutrintų
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovintų
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 arbat. š. perpus kukulių masei ir padažui
- Jogurtas 200 ml natūralaus; padažui
- Citrinos sultys 1 valg. š. padažui
KAIP GAMINTI
- Dideliame dubenyje sumaišykite maltą avieną, smulkiai pjaustytą svogūną ir išspaustas skilteles česnako.
- Atskirame inde sumaišykite prieskonines žoleles, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską gerai išplakite ir sumaišykite su mėsa.
- Iš gautos masės suformuokite pailgus mėsos kukulius. Per vidurį įsmeikite medinį pagaliuką ir dėkite bent valandai į šaldytuvą.
- Tuomet sudėkite mėsos kukulius ant grotelių ir 15 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nepamirškite po grotelėmis padėti kitą skardą su vandeniu, nes išsiskyrusios sultys, pridegins orkaitę.
- Kukuliukus patiekite su jogurtiniu padažu, kurį paruošite sumaišę visus jam skirtus ingredientus.
Panašūs receptai

Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže

Sotus avienos ragu

Maltos avienos šašlykas - kebabas

Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką

Orkaitėje kepta avienos kulšis su padažu prie avienos

Airiškas avienos troškinys

Avienos troškinys su daržovėmis "Navarietis"

Troškinta aviena su kopūstais

Mini kibinai iš bemielės sluoksniuotos tešlos

Paprastas troškinys su malta mėsa, paprikomis, pupelėmis ir pievagrybiais

Troškinta aviena su kopūstais

Tikras plovas kazane su aviena