Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu

Kategorija: Aviena


Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Aviena    500 g    maltos
  • Svogūnai    1 vnt.
  • Česnakai    2 skiltelės
  • Mėtos    2 arbat. š.    džiovintų ir sutrintų
  • Raudonėliai    1 arbat. š.    džiovintų
  • Bazilikai    1 arbat. š.    džiovintų
  • Kiaušiniai    1 vnt.    didelis
  • Juodieji pipirai    1 žiupsnelis
  • Druska    0,5 arbat. š.    perpus kukulių masei ir padažui
  • Jogurtas    200 ml    natūralaus; padažui
  • Citrinos sultys    1 valg. š.    padažui

KAIP GAMINTI

  • Dideliame dubenyje sumaišykite maltą avieną, smulkiai pjaustytą svogūną ir išspaustas skilteles česnako.
  • Atskirame inde sumaišykite prieskonines žoleles, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską gerai išplakite ir sumaišykite su mėsa.
  • Iš gautos masės suformuokite pailgus mėsos kukulius. Per vidurį įsmeikite medinį pagaliuką ir dėkite bent valandai į šaldytuvą.
  • Tuomet sudėkite mėsos kukulius ant grotelių ir 15 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nepamirškite po grotelėmis padėti kitą skardą su vandeniu, nes išsiskyrusios sultys, pridegins orkaitę.
  • Kukuliukus patiekite su jogurtiniu padažu, kurį paruošite sumaišę visus jam skirtus ingredientus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: