Maltos avienos šašlykas - kebabas
Kategorija: Patiekalai iš avienos
Ingredientai
- malta aviena: 1,4 kilogramo
- česnakas: 3 skiltelių (smulkiai supjaustome)
- šviežia imbiero šaknis: 1 arbatinio šaukštelio (smulkiai supjaustome)
- žali čili: 1 (smulkiai supjaustome)
- svogūnai: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
- švieži kalendros lapai: 3 valgomųjų šaukštų (smulkiai supjaustome)
- ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- lydytas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus lydytą sviestą. Kruopščiai išmaišykite mišinį rankomis.
2. Uždenkite dubenį ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
4. Tada 12 ilgų medinių iešmelių lengvai patepkite tirpintu sviestu.
5. Sudrėkinkite rankas vandeniu ir iš maltos mėsos suformuokite pailgus paplotėlius aplink iešmelius, po 2-3 gabaliukus kiekvienam iešmeliui.
6. Kepimo formos dugną uždenkite aliuminio folija, šašlyką dėkite ant formos viršaus taip, kad iešmelių kraštai gulėtų ant formos kraštų.
7. Įdėkite indą į orkaitės vidurį ir kepkite kebabą apie 10 minučių, kol susidarys ruda plutelė. Apverskite iešmelius ir kepkite dar 7 minutes.
8. Faršo iešmelius išdėliokite ant lėkštės ir patiekite karštus su mėgstamu garnyru. Skanaukite!