Paprasta lazanija su moliūgu ir vištiena
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- vištienos krūtinėlės: 0,5
- moliūgo: 400 gramų
- svogūnų: 0,5
- česnako: 1 skiltelės
- miltų: 5 valgomųjų šaukštų
- parmezano sūrio
- malto imbiero
- kario
- druskos
- juodųjų pipirų
- sviesto: 100 gramų
- pieno: 1 litro
- miltų: 100 gramų
- muskato
- druskos
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis juostelėmis, sumaišykite su miltais ir trupučiu druskos.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite vištieną.
3. Tuomet sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką.
4. Moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais, berkite į keptuvę. Sudėkite prieskonius, druską. Troškinkite įpylę maždaug pusę stiklinės vandens apie 10 minučių.
5. Padažui atskirame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir intensyviai maišykite, kol gausite košelę. Įpilkite dalį šilto pieno, tolygiai išmaišykite. Vėl pilkite pieną ir skieskite košelę. Kaitinkite nuolatos maišydami, kol padažas sutirštės iki reikiamos konsistencijos.
6. Po to pasūdykite ir pagardinkite muskatu.
7. Į kepimo formą pilkite samtelį padažo, klokite sausus lazanijos lakštus.
8. Ant jų pilkite nedaug Bešamelio, dosniai vištienos su moliūgu, pabarstykite tarkuotu parmezanu.
9. Dar kartą dėkite lazanijos lakštus ir sluoksniuokite taip pat, kol sudėsite visą pasiruoštą įdarą (3 sluoksnius). Paskutinis sluoksnis privalo būti lakštai, gausiai aplieti bešameliu - lazanijos turi "mirkti" padaže, nes kepant jos sugers daug skysčio.
10. Pasiruoštą lazaniją gražiai apibarstykite parmezanu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių.
Panašūs receptai











