Kepta bebro uodega - kaip pagaminti?
Kategorija: Mėsos patiekalai
Kaip skaniai rūkyti bebro uodegą, jau pasakojau. Šį kartą noriu papasakoti, kaip uodegą lėtai iškepti tiesiog orkaitėje, kad skonis būtų nepakartojamas. Jeigu tik tokio maisto atsidurtų dažniau mano virtuvėje, tai galiu patikinti, kad valgyčiau ir valgyčiau. Tikrai gaunasi puikiai. Pamėginkite ir Jūs progai pasitaikius. Kai progai pasitaikius pavaišinau užsukusius svečius, tai visi pirštelius laižė ir sakė, kad norėtų šitaip ruošti ir savo virtuvėje.
1. Pirmiausia bebro uodegą nuplikome (galima tiesiog 30 sekundžių palaikyti karštame vandenyje).
2. Tuomet nulupame.
3. Įtriname nurodytais prieskoniais ir įvyniojame į maistinę plėvelę.
4. Marinuojame maždaug parą laiko šaldytuve.
5. Po to įvyniojame į kepimo popierių ir kepame iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3 valandas.
6. Patarimas: Jeigu kartais norisi paįvairinti skonį, galima pagaminti glazūrą iš Vorčesterio padažo ir medaus, bet aš įprastai to nedarau.
7. Salotoms, jeigu jas gaminsite, tiesiog visus nurodytus ingredientus sumaišome.
8. Patiekiame iškeptą bebro uodegą su pasiruoštomis salotomis ir skanaujame! :)
Ingredientai
- bebro uodegos: 1
- aliejus: šlakelio
- malti lauro lapai
- čiobrelis
- mairūnas
- tarkuotas muskato riešutas
- česnakas: 2 susmulkintų skiltelių
- rudas cukrus: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
- druska
- šviežiai malti pipirai
- Salotoms (jeigu norisi):
- smulkinti petražolių lapeliai: 1 saujelės
- raudonieji svogūnai: 1 (supjaustome kubeliais)
- trumpavaisiai agurkai: 1 (supjaustome kubeliais)
- pasmulkinti kaparėliai: 1 šaukšto
- druska
- šviežiai malti pipirai
- citrinos sultys
- alyvuogių aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bebro uodegą nuplikome (galima tiesiog 30 sekundžių palaikyti karštame vandenyje).
2. Tuomet nulupame.
3. Įtriname nurodytais prieskoniais ir įvyniojame į maistinę plėvelę.
4. Marinuojame maždaug parą laiko šaldytuve.
5. Po to įvyniojame į kepimo popierių ir kepame iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3 valandas.
6. Patarimas: Jeigu kartais norisi paįvairinti skonį, galima pagaminti glazūrą iš Vorčesterio padažo ir medaus, bet aš įprastai to nedarau.
7. Salotoms, jeigu jas gaminsite, tiesiog visus nurodytus ingredientus sumaišome.
8. Patiekiame iškeptą bebro uodegą su pasiruoštomis salotomis ir skanaujame! :)
Raktažodžiai:
bebro uodega, aliejus, lauro lapai, ciobrelis, mairunas, muskato riesutas, cesnakas, cukrus, druska, pipirai, petrazoles, agurkai, kapareliai, citrinos sultys, alyvuogiu aliejus
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Skumbrė marinuota juodoje arbatoje
Starkis troškintas piene su daržovėmis
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Gumbo - tiršta šamo sriuba
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Užkandis iš silkės ir bulvių
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Troškinti švieži kopūstai su dešrelėmis
Lydeka su padažu
Sūdytos skumbrės tartaras
Kiniškas slyvų padažas mėsai/vištienai
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
Salotos su silke ir keptais burokėliais
Lašiša kepta ant grotelių
Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
Paprasta saldžių bulvių (batatų) košė su grietinėle
Pad Thai su krevetėmis
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
Lėtai kepta kiaulienos nugarinė orkaitėje su oda ir kaulu, su garstyčiomis
Orkaitėje kepti grybų kotletai su svogūnais, česnakais ir džiūvėsėliais
Salotos arba garnyras: agurkų-obuolių salsa
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI