AVIENOS PLOVAS

Kategorija: Aviena


AVIENOS PLOVAS

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

    • 0,5 kg ėrienos kumpio (sultingesnio)
    • 0,5 kg ryžių
    • 0,5 kg morkų
    • 0,5 kg svogūnų
    • pomidorų
    • paprikos
    • česnako
    • čili
    • kumino
    • pipirų
    • druskos
  1. Mėsą supjaustome kubeliais. Sutarkuojame morkas daržovių trintuve, pusžiedžiais supjaustome svogūną, gabalėliais pomidorus ir papriką.
  2. Plovo gaminimui labiausiai tinka storasienis puodas. Špižinis, ar storadugnis plieninis bus pats tas, geriau pasiskirsto karštis. Kuo jis geriau pasiskirstys, tuo mažiau prie dugno prikeps ryžių, tuo vienodžiau troškinsis plovo ingredientai, dėl ko jie nepervirs ir nesulips. Puode gerai įkaitiname aliejų (aliejaus nepagailėkite), sudedame pusvalandį marinuotą mėsą. Mėsą turi apskrusti iš visų pusių, perkepti nereikia. Paskrudus mėsai sudedame svogūnus.
  3. Kepame, kol svogūnai pasidaro šviesiai rudi 10–15 min. Po to sudedame morkas, ir vėl kepame, kol jos sukris. Retsykiai pamaišome. Kai morkos iškepa į puodą pilame vandens tiek, kad viską apsemtų. Sudedame prieskonius, druską, pipirus, česnaką, aštrumui čili. Troškiname atidengtame puode 30 min.
  4. Tada tolygiai paskirstydami supilame ryžius. Jų sluoksnį išlyginame ir ant viršaus pilame vandenį. Vandens pilti tiek, kad ryžius apsemtų maždaug per pirštą. Jokiu būdu nemaišome. Užviriname ir leidžiame keletą minučių pavirti. Tada ugnį sumažiname iki minumumo, puodą uždengiame ir viską pamirštame 45 minutėm.
  5. Jei puodas storadugnis, gerai laikantis šilumą, tai ugnį po 45 min galima išjungti. Uždengtą puodą su plovu paliekame 15 minučių nokimui. Plovas prinoko, nuostabus kvapas, skonis ir spalva. Ryžiai birūs ir nepervirę. Jei per daug vandens, plovą kelias minutes reiktų troškinti be dangčio, kad dalis vandens išgaruotų. Į stalą teikiame su mūsų namuose gamintu aštriu pomidorų padažu ir žinoma stiklinė gero šalto kefyro. Pirštelius laižysite.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: