Mėsos kukuliai su sūriu, kepti orkaitėje

Kategorija: Kalakutiena


Mėsos kukuliai su sūriu, kepti orkaitėje

Paskelbė:
14 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Malta kalakutiena: 500 g
  • Mocarela: 1 vnt. 
  • Fermentinis sūris: didelė sauja (tarkuoto)
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Česnakai: 3 skiltelės
  • Svogūnų granulės: 2 arb. š. (arba labai smulkiai kapotas šviežias svogūnas)
  • Džiovinti raudonėliai: 1 arb. š. 
  • Petražolės: kelios šakelės
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Malta aitrioji paprika: 1/4 arb. š.
  • Trinti konservuoti pomidorai su bazilikais: 400g (skardinė)
  • Fermentinis sūris: viršuj pabarstyti



Recepto paruošimas

1. Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotą mocarelos ir fermentinį sūrį, berti prieskonius ir smulkiai kapotas petražoles. Viską gerai išminkyti.

2. Suformuoti teniso kamuoliuko dydžio kukulius ir juos išdėlioti kepimo inde.

3. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir kukulius kepti apie 20 min, kol bus pilnai iškepę.

4. Jeigu kukuliams kepant išsiskyrė daug riebalų, juos nupilti. Bet nebūtina, jeigu norite sodresnio padažo.

5. Tuomet ant kukulių supilti trintus pomidorus ir viską pabarstyti tarkuotu sūriu.

6. Kukulius grąžinti į orkaitę dar maždaug 10-čiai min, kol sūris išsilydys.

7. Patiekti ir skanauti!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: