Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Penne makaronai su lašiša ir krapų padažu

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai


Penne makaronai su lašiša ir krapų padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Penne makaronai: 250 g
  • 12% UHT grietinėlė arba natūralus jogurtas: 30 ml
  • Rūkyta arba kepta lašiša: 200 g
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnako skiltelė: 1 vnt.
  • Švieži krapai: sauja
  • Papildomai: citrinos sultys, fetos arba rikotos sūris pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Makaronų virimas: Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens.

2. Sudėkite penne makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukcijas, kol jie taps "al dente". Nukoškite ir atidėkite.

3. Padažo paruošimas: Kol makaronai verda, smulkiai supjaustykite svogūną ir česnako skiltelę.

4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus.

5. Sudėkite svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas, apie 3–4 minutes.

6. Tada pridėkite česnaką ir kepkite dar minutę, kol pajusite aromatą.

7. Lašišos pridėjimas: Jei naudojate rūkytą lašišą, supjaustykite ją mažais gabalėliais ir pridėkite į keptuvę. Jei naudojate šviežią lašišą, pirmiausia ją apkepkite, kol taps švelniai rausva, tada pridėkite į keptuvę.

8. Padažo užbaigimas: Supilkite 12% UHT grietinėlę arba natūralų jogurtą į keptuvę su lašiša ir svogūnais.

9. Maišykite, kol padažas taps vienalytis ir šiek tiek sutirštės, apie 2–3 minutes. Jei norite, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, kad suteiktumėte gaivumo.

10. Makaronų sujungimas: Į padažą sudėkite nukoštus penne makaronus ir gerai išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.

11. Jei padažas per tirštas, galite pridėti šlakelį makaronų virimo vandens, kad jį praskiestumėte.

12. Patiekimas: Patiekite makaronus su lašiša ir krapų padažu lėkštėse.

13. Ant viršaus pabarstykite smulkintais šviežiais krapais ir, jei norite, trupučiu fetos arba rikotos sūrio.

14. Santrauka: Penne makaronai su lašiša ir krapų padažu – tai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas, kuris sujungia švelnų lašišos skonį su gaiviu krapų aromatu. Kreminis padažas suteikia patiekalui ypatingo švelnumo, o citrinos sultys prideda gaivumo. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai užsuka svečiai.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook