Pasta - makaronai su burata ir pomidorais

Kategorija: Makaronai, pica


Pasta - makaronai su burata ir pomidorais

Paskelbė:
23 Liepos 2022
Žinot be ko man būtų bene sunkiausia išgyventi ilgesnį laiką? Be geros itališkos pastos. Mėsa, žuvis, tolimesnė ir artimesnė egzotika yra puiku, tačiau bent vieną kartą savaitėje man reikia paprastų paprasčiausios pastos.

Kai norisi kažko greito ir komfortiško, gera itališka pasta su sodriai raudonu pomidorų padažu, pagardinta tarkuotu parmezanu ir šviežutėle burrata – tai tarsi atostogos prie žydros Viduržemio jūros pakrantės! 



Ingredientai



  • Universaliam pomidorų padažui:
    • 60 ml Alyvuogių aliejaus
    • 1 svogūnas smulkiai supjaustytas
    • 2 skiltelės česnako susmulkintos
    • 1 čili pipiras gali būti džiovintas
    • druskos, pipirų
    • 680 g pomidorų passatos
    • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
    • 1 lauro lapas
    • saujelė baziliko lapų (plius patiekimui)
    • žiupsnelis džiovintų mairūnų
  • Patiekimui
    • 500 g itališkos pastos (su šiuo padažu man skaniausia itališka tagliatelle pasta pagaminti iš kietagrūdžių miltų. Tik virkite ją apie 2-3 minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakelio, mat pasta turi likti tikrai al dente)
    • parmezano sūrio sutarkuoto šviežiai
    • burrata sūrio

Recepto paruošimas



1. Didelėje gilioje sunkioje keptuvėje (arba puode) pašildykite aliejų, suberkite svogūnus, česnakus, sutrupinkite čili pipirą, įberkite druskos ir kepinkite ant silpnos ugnies apie 15 min., arba kol svogūnai visiškai suminkštės, bet neapskrus.
2. Supilkite passatą, konservuotus pomidorus, sudėkite bazilikus, mairūnus ir lauro lapą, ir troškinkite ant vidutinės/silpnos ugnies apie 40-45 minutes, kol padažas taps tirštas ir sodrus. Padažą vis pamaišykite, patrinkite šaukšto nugarėle pomidorus, kad jie susitroškintų pilnai.
3. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų (aš dar įberiu ir šiek tiek cukraus), ir atidėkite į šalį. Šį padažą galima pasigaminti gerokai iš anksto, beliks tik patiekiant pašildyti. (daugelis tokio tipo padažų, kitą dieną pašildytas jis bus net skanesnis!! Tikrai drąsiai laikykit 3-4 dienas šaldytuve, ir jis kuo puikiausiai tinka šaldyti!!)
4. Išvirkite gerai pasūdytame vandenyje pastą, kol ji taps al dente. Pašildykite padažą, sudėkite išvirusią pastą į keptuvę su padažu, ir švelniai sumaišykite, kad pasta pasidengtų pomidorų padažu. Jei padažas pernelyg tirštas, jį praskieskite samteliu vandens, kuriame virė pasta.
5. Sudėkite pastą į pašildytas gilesnes lėkštes, ant viršaus uždėkite šviežios burratos, pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu, pašlakstykite šlakeliu aliejaus ir pabarstykite šviežiais bazilikų lapeliais. Skanaus! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: