Pasticijo - itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu

Kategorija: Makaronai, pica


Pasticijo - itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu

Paskelbė:
25 Liepos 2022
Tokį makaronų apkepą galima gaminti su kokiu tik norisi faršu - tinka jautienos, kiaulienos ar net vištienos faršas. Aš šį kartą gaminau vien su kiaulienos faršu, tačiau įprastai gaminu su maišytu kiaulienos-jautienos faršu. Turiu pripažinti, kad didelio skirtumo nepajaučiau, kad šį kartą jautienos faršo buvo.

Toks patiekalas gali būti nuostabus būdas sunaudoti įvairius maisto likučius - užsilikusio kepto faršo ar virtų makaronų. Pridėsime dar kelis ingredientus ir skanus itališkas apkepas paruoštas! 


Ingredientai




  • virti makaronai: 400 gramų
  • mėgstamas faršas: 300 gramų (naudojau kiaulienos faršą)
  • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sūris: šiek tiek


  • Padažui:
    • grietinėlė: 300 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • sviestas: 50 gramų
    • morkos: 0,5 (nėra būtina)
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia keptuvėje ištirpiname sviestą.
2. Šiek tiek pakepiname miltus, užpilame grietinėle ir gerai išmaišome, kad nebūtų miltų gumuliukų, dar pakaitiname, kad padažas sutirštėtų, pagardiname druska bei pipirais.
3. Paliekame pravėsti ir įplakame kiaušinius, taip pat įtarkuojame morką.
4. Pasiruoštą padažą supilame į išvirtus makaronus ir išmaišome.
5. Sausoje keptuvėje pakepiname faršą, sudedame pomidorų padažą ir susmulkintą česnaką.
6. Po to į pasirinktą formą dedame makaronų sluoksnį, tada kepintą faršą ir ant viršaus dar makaronų.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, formą uždengę folija, maždaug 30 minučių.
8. Paskui nuimame foliją, apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje dar maždaug 10-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: