Pasticijo - itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu
Kategorija: Makaronai, pica
Tokį makaronų apkepą galima gaminti su kokiu tik norisi faršu - tinka jautienos, kiaulienos ar net vištienos faršas. Aš šį kartą gaminau vien su kiaulienos faršu, tačiau įprastai gaminu su maišytu kiaulienos-jautienos faršu. Turiu pripažinti, kad didelio skirtumo nepajaučiau, kad šį kartą jautienos faršo buvo.
Toks patiekalas gali būti nuostabus būdas sunaudoti įvairius maisto likučius - užsilikusio kepto faršo ar virtų makaronų. Pridėsime dar kelis ingredientus ir skanus itališkas apkepas paruoštas!
1. Pirmiausia keptuvėje ištirpiname sviestą.
2. Šiek tiek pakepiname miltus, užpilame grietinėle ir gerai išmaišome, kad nebūtų miltų gumuliukų, dar pakaitiname, kad padažas sutirštėtų, pagardiname druska bei pipirais.
3. Paliekame pravėsti ir įplakame kiaušinius, taip pat įtarkuojame morką.
4. Pasiruoštą padažą supilame į išvirtus makaronus ir išmaišome.
5. Sausoje keptuvėje pakepiname faršą, sudedame pomidorų padažą ir susmulkintą česnaką.
6. Po to į pasirinktą formą dedame makaronų sluoksnį, tada kepintą faršą ir ant viršaus dar makaronų.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, formą uždengę folija, maždaug 30 minučių.
8. Paskui nuimame foliją, apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje dar maždaug 10-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Toks patiekalas gali būti nuostabus būdas sunaudoti įvairius maisto likučius - užsilikusio kepto faršo ar virtų makaronų. Pridėsime dar kelis ingredientus ir skanus itališkas apkepas paruoštas!
Ingredientai
- virti makaronai: 400 gramų
- mėgstamas faršas: 300 gramų (naudojau kiaulienos faršą)
- pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 2 skiltelių
- sūris: šiek tiek
- Padažui:
- grietinėlė: 300 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- sviestas: 50 gramų
- morkos: 0,5 (nėra būtina)
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje ištirpiname sviestą.
2. Šiek tiek pakepiname miltus, užpilame grietinėle ir gerai išmaišome, kad nebūtų miltų gumuliukų, dar pakaitiname, kad padažas sutirštėtų, pagardiname druska bei pipirais.
3. Paliekame pravėsti ir įplakame kiaušinius, taip pat įtarkuojame morką.
4. Pasiruoštą padažą supilame į išvirtus makaronus ir išmaišome.
5. Sausoje keptuvėje pakepiname faršą, sudedame pomidorų padažą ir susmulkintą česnaką.
6. Po to į pasirinktą formą dedame makaronų sluoksnį, tada kepintą faršą ir ant viršaus dar makaronų.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, formą uždengę folija, maždaug 30 minučių.
8. Paskui nuimame foliją, apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje dar maždaug 10-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
makaronai, farsas, pasticijo, suris, grietinele, makaronu apkepas, apkepas, sviestas, kiausiniai, cesnakas, pomidoru padazas, miltai, druska, pipirai
Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais
Makaronai “tagliatelle” su faršu
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Virtų bulvių vyniotinis su faršu
Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
Labai skani F1 bulvinė pica su kiaulienos faršu ir sūriu
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
Lengvas bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Dideli cannelloni įdaryti makaronai su faršu troškinti grietinėlėje - keptuvėje
Makaronų ir faršo apkepas
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Užkepti nachos čipsai orkaitėje su faršu ir sūriu
Šniceliai su balta duona ir padažu
Makaronai su Bolonese padažu
Varškės pica su faršu
Kepta cukinija su faršu
ŠVELNAUS SKONIO MAKARONAI (SU KIAULIENOS KUMPELIU)
ČIČINSKO KEPSNYS (IŠ KIAULIENOS FARŠO)
Makaronai su krevetėmis ir padažu
Čili sriuba su faršu
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Skanus padažas balandėliams