Naminiai koldūnai su šviežiais grybais

Kategorija: Grybų patiekalų receptai


Naminiai koldūnai su šviežiais grybais

Paskelbė:

Ingredientai

Tešlai:
  • Kvietiniai miltai: 400 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Vanduo: apie 150 ml (priklausomai nuo miltų drėgnumo)
Įdarui:
  • Švieži grybai (pvz., baravykai, voveraitės): 300 g
  • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
  • Sviestas: 2 valgomieji šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai: pagal skonį
Patiekimui:
  • Grietinė: 100 g
  • Smulkintos šviežios petražolės: 2 valgomieji šaukštai


Recepto paruošimas

1. Tešlos paruošimas: Į didelį dubenį įberkite kvietinius miltus ir druską, viską gerai sumaišykite.

2. Įmuškite kiaušinį į miltus ir pradėkite maišyti rankomis arba šakute.

3. Po truputį pilkite vandenį, nuolat minkydami tešlą, kol ji taps vientisa ir nelipni.

4. Minkykite tešlą apie 8–10 minučių, kad ji įgautų elastingumo.

5. Uždenkite tešlą maistine plėvele arba drėgnu rankšluosčiu ir palikite pailsėti 30 minučių.

6. Įdaro paruošimas: Grybus gerai nuvalykite ir smulkiai supjaustykite.

7. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

8. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pirmiausia pakepinkite svogūnus, kol jie taps skaidrūs ir auksinės spalvos.

9. Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite, kol išgaruos jų skystis, o įdaras taps sausas.

10. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.

11. Koldūnų formavimas: Paruoštą tešlą padalinkite į kelias dalis ir iškočiokite į plonus lakštus ant miltais pabarstyto paviršiaus.

12. Naudodami stiklinę ar specialią formelę, išspauskite apskritimus.

13. Ant kiekvieno apskritimo vidurio dėkite po šaukštelį įdaro.

14. Apskritimą perlenkite pusiau ir kraštus gerai suspauskite pirštais arba šakute, kad įdaras neišbėgtų.

15. Koldūnų virimas: Užvirinkite didelį puodą vandens ir įberkite šiek tiek druskos.

16. Į verdantį vandenį atsargiai sudėkite koldūnus, maišydami, kad nepriliptų prie dugno.

17. Virkite, kol koldūnai iškils į vandens paviršių, tai užtruks apie 3–5 minutes.

18. Išimkite koldūnus su kiaurasamčiu ir patiekite.

19. Patiekimas: Koldūnus patiekite su grietine ir smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Jei norisi daugiau skonio, galite pridėti šlakelį lydyto sviesto arba trupučio keptų svogūnų.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook