Balandėliai su grybais ir kruopomis, kepti orkaitėje
Kategorija: Grybų patiekalai
Sveikesni ir itin skanūs, tik šitaip galėčiau apibūdinti tokius balandėlius su grybais. Kadangi į svečius užsuko mėsos nevalgantis žmogus, tai teko gaminti neįprastą variantą, kuris labai pasiteisino. Esu visiškai tikra, kad patiks visiems grybų mėgėjams!
1. Pirmiausia supjaustome svogūnus plonomis riekelėmis ir apkepiname jas keptuvėje su aliejumi.
2. Tada sudedame apvirtus grybus ir pakepiname dar kelias minutes.
3. Sudedame išspaustą česnako skiltelę ir dar pakepiname maždaug 60 sekundžių.
4. Po to išmirkytas kruopas sumaišome su grybais, beriame žoleles, druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
5. Kopūsto lapus apverdame iki kol suminkštės, išpjauname kietą koto dalį.
6. Į kopūsto lapus dedame pasiruošto įdaro ir susukame.
7. Tuomet sudedame balandėlius į kepimo indą išteptą aliejumi, sudedame susmulkintas morkas ir užpilame sultiniu.
8. Uždengiame folijos lakštu ir troškiname 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
9. Labai skanu patiekti su virtomis bulvėmis. Skanaus!
Ingredientai
- baltagūžis kopūstas: ~6-8 lapų
- per naktį mirkytos bolivinės balandos: 200 gramų
- per naktį mirkyti grikiai: 100 gramų
- apvirtos voveraitės: 200 gramų (tinka ir kiti grybai)
- svogūnai: 2
- česnakas: 1 skiltelės
- aliejus: 2 šaukštų
- Provanso žolelės: 1 šaukšto
- sultinys: 300 mililitrų
- morkos: 1
- druska: žiupsnelio
- pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustome svogūnus plonomis riekelėmis ir apkepiname jas keptuvėje su aliejumi.
2. Tada sudedame apvirtus grybus ir pakepiname dar kelias minutes.
3. Sudedame išspaustą česnako skiltelę ir dar pakepiname maždaug 60 sekundžių.
4. Po to išmirkytas kruopas sumaišome su grybais, beriame žoleles, druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
5. Kopūsto lapus apverdame iki kol suminkštės, išpjauname kietą koto dalį.
6. Į kopūsto lapus dedame pasiruošto įdaro ir susukame.
7. Tuomet sudedame balandėlius į kepimo indą išteptą aliejumi, sudedame susmulkintas morkas ir užpilame sultiniu.
8. Uždengiame folijos lakštu ir troškiname 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
9. Labai skanu patiekti su virtomis bulvėmis. Skanaus!
Raktažodžiai:
kopustai, bolivines balandos, grikiai, voveraites, svogunai, cesnakas, aliejus, sultinys, morkos, provanso zoleles, balandeliai
Cepelinai su silkės ir grybų įdaru
Omletas su bulvėmis ir grybais
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Makaronai su grybais - voveraitėmis
Kuskusas su miško grybais
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Bulviniai suktinukai su grybais
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Kreminė vištiena su grybais
Įdaryti baklažanai su grybais, pomidorais ir fermentiniu sūriu
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
Soti bulvių mišrainė su grybais
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Tinginių balandėliai puode
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
Bulvių pyragas su grybais
Koldūnuai su grybais ir bulvių koše.
Keptuvėje kepti grybai su grietine ir bulvėmis
Sotus grikių plovas su mėsa ir grybais, keptas keptuvėje