BALANDĖLIAI SU GRYBAIS

- laukiniai ryžiai: 1 stiklinės
- alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
- svogūnai: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- supjaustyti grybai: 450 gramų (naudoti baravykai ir voveraitės)
- rukyta paprika: žiupsnelio
- džiovintis čiobrelis: 0,5 šaukštelio
- džiovintas bazilikas: 1 šaukštelio
- malti pipirai: 0,25 šaukštelio
- druska: 0,5 šaukštelio
- kopūstas: 1 didelės gūžės
- Padažui:
- pomidorų padažas: 0,5 stiklinės
- vanduo: 1 stiklinės
- druska: 0,5 šaukštelio
- pipirai: 0,25 šaukštelio
- rūkyta paprika: 0,25 šaukštelio
- morkos: 1 (tarkuotos)
- Iš pradžių išverdame ryžius, kaip nurodyta ant jų pakuotės.
- Tuo tarpu, kol išvirę ryžiai vėsta, keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame susmulkintą svogūną bei kepiname, kol taps skaidrus ir minkštas. Subeiame susmulkintus česnakus, grybus, paprikos miltelius, čiobrelius, bazilikus, druską bei pipirus. Ant silpnos liepsnos patroškiname maždaug 7–10 minučių.
- Tada padažui nurodytus ingredientus sudedame į prikaistuvį bei užviriname. Kai užvirs, paverdame kelias minutes bei atidedame į šoną.
- Po to kopūsto lapus apverdame bei nupjauname storąją lapo koto dalį.
- Kepimo indą patepame dalimi virto padažo bei įberiame pusę sutarkuotos morkos.
- Ryžius sumaišome su grybų mase. Dedame po maždaug 2–4 šaukštus įdaro (į didesnius lapus daugiau, į mažesnius – mažiau), užlankstome kaip vokelius bei dedame į kepimo indą susukimo žyme į apačią.
- Uždengiame likusia sutarkuotos morkos mase, užpilame likusiu padažu.
- Kepimo indą galima pridengti folijos lakštu arba dangčiu. Įdėjusios į orkaitę kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40–50 minučių. Skanaujame!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

"Tinginių balandėliai"

VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS

MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE

KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis

Marinuoti baravykai

VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS

Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje

Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!

Tinginių balandėliai

VOVERAITĖS SU BULVĖMIS

Keptuvėje paruošti balandėliai

Pomidorų sriuba su kukulaičiais

VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS

SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA

BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS

KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS

Veganiski virtinukai - labai skanus

TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ

Kuskusas su miško grybais

Mėsainis Insanity