BALANDĖLIAI SU GRYBAIS

Kategorija: Grybų patiekalai


BALANDĖLIAI SU GRYBAIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • laukiniai ryžiai: 1 stiklinės
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • supjaustyti grybai: 450 gramų (naudoti baravykai ir voveraitės)
    • rukyta paprika: žiupsnelio
    • džiovintis čiobrelis: 0,5 šaukštelio
    • džiovintas bazilikas: 1 šaukštelio
    • malti pipirai: 0,25 šaukštelio
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • kopūstas: 1 didelės gūžės
  • Padažui:
    • pomidorų padažas: 0,5 stiklinės
    • vanduo: 1 stiklinės
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • pipirai: 0,25 šaukštelio
    • rūkyta paprika: 0,25 šaukštelio
    • morkos: 1 (tarkuotos)
  1. Iš pradžių išverdame ryžius, kaip nurodyta ant jų pakuotės.
  2. Tuo tarpu, kol išvirę ryžiai vėsta, keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame susmulkintą svogūną bei kepiname, kol taps skaidrus ir minkštas. Subeiame susmulkintus česnakus, grybus, paprikos miltelius, čiobrelius, bazilikus, druską bei pipirus. Ant silpnos liepsnos patroškiname maždaug 7–10 minučių.
  3. Tada padažui nurodytus ingredientus sudedame į prikaistuvį bei užviriname. Kai užvirs, paverdame kelias minutes bei atidedame į šoną.
  4. Po to kopūsto lapus apverdame bei nupjauname storąją lapo koto dalį.
  5. Kepimo indą patepame dalimi virto padažo bei įberiame pusę sutarkuotos morkos.
  6. Ryžius sumaišome su grybų mase. Dedame po maždaug 2–4 šaukštus įdaro (į didesnius lapus daugiau, į mažesnius – mažiau), užlankstome kaip vokelius bei dedame į kepimo indą susukimo žyme į apačią.
  7. Uždengiame likusia sutarkuotos morkos mase, užpilame likusiu padažu.
  8. Kepimo indą galima pridengti folijos lakštu arba dangčiu. Įdėjusios į orkaitę kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40–50 minučių. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: