BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Kategorija: Grybų patiekalai
- laukiniai ryžiai: 1 stiklinės
- alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
- svogūnai: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- supjaustyti grybai: 450 gramų (naudoti baravykai ir voveraitės)
- rukyta paprika: žiupsnelio
- džiovintis čiobrelis: 0,5 šaukštelio
- džiovintas bazilikas: 1 šaukštelio
- malti pipirai: 0,25 šaukštelio
- druska: 0,5 šaukštelio
- kopūstas: 1 didelės gūžės
- Padažui:
- pomidorų padažas: 0,5 stiklinės
- vanduo: 1 stiklinės
- druska: 0,5 šaukštelio
- pipirai: 0,25 šaukštelio
- rūkyta paprika: 0,25 šaukštelio
- morkos: 1 (tarkuotos)
- Iš pradžių išverdame ryžius, kaip nurodyta ant jų pakuotės.
- Tuo tarpu, kol išvirę ryžiai vėsta, keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame susmulkintą svogūną bei kepiname, kol taps skaidrus ir minkštas. Subeiame susmulkintus česnakus, grybus, paprikos miltelius, čiobrelius, bazilikus, druską bei pipirus. Ant silpnos liepsnos patroškiname maždaug 7–10 minučių.
- Tada padažui nurodytus ingredientus sudedame į prikaistuvį bei užviriname. Kai užvirs, paverdame kelias minutes bei atidedame į šoną.
- Po to kopūsto lapus apverdame bei nupjauname storąją lapo koto dalį.
- Kepimo indą patepame dalimi virto padažo bei įberiame pusę sutarkuotos morkos.
- Ryžius sumaišome su grybų mase. Dedame po maždaug 2–4 šaukštus įdaro (į didesnius lapus daugiau, į mažesnius – mažiau), užlankstome kaip vokelius bei dedame į kepimo indą susukimo žyme į apačią.
- Uždengiame likusia sutarkuotos morkos mase, užpilame likusiu padažu.
- Kepimo indą galima pridengti folijos lakštu arba dangčiu. Įdėjusios į orkaitę kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40–50 minučių. Skanaujame!
"Tinginių balandėliai"
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis
Marinuoti baravykai
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Tinginių balandėliai
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Keptuvėje paruošti balandėliai
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Veganiski virtinukai - labai skanus
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
Kuskusas su miško grybais
Mėsainis Insanity