Baravykų sviestas - užtepėlė su čiobreliu
Kategorija: Grybų patiekalų receptai
Visai nedidelio kiekio tokio sviesto užtenka ilgam, jis gali tapti nuostabiu užkandžiu prie vyno taurės prieš vakarienę ar vakarėlių metu.
1. Pirmiausia baravykus nuvalome ir smulkiai supjaustome.
2. Tada įkaitintoje keptuvėje ant ghi sviesto pakepiname baravykus, kol šie gražiai apskrunda.
3. Sudedame čiobrelių lapelius, įberiame druskos ir pipirų.
4. Nukaičiame ir paliekame pilnai atvėsti.
5. Tada minkštą sviestą sumaišome su grybais. Pradedame dėdami nuo 30 gramų sviesto, jeigu trūksta - pridedame dar šiek tiek, kiekis skiriasi ir priklauso nuo turimų grybų dydžio.
6. Jeigu naudosite iškart - dedame į nedidelį indelį, pabarstome čiobreliu ir tiekiame su šviežia duona.
7. Jeigu naudosite vėliau - dedame ant maistinės plėvelės, suformuojame pailgą formą arba rutuliuką, įsukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Skanaus!
Ingredientai
- baravykai: 3
- sviestas: ~30-50 gramų (minkštas, kambario temperatūros)
- šviežias čiobrelis: 2 šakelių (arba pagal skonį)
- druska
- pipirai
- ghi sviestas (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia baravykus nuvalome ir smulkiai supjaustome.
2. Tada įkaitintoje keptuvėje ant ghi sviesto pakepiname baravykus, kol šie gražiai apskrunda.
3. Sudedame čiobrelių lapelius, įberiame druskos ir pipirų.
4. Nukaičiame ir paliekame pilnai atvėsti.
5. Tada minkštą sviestą sumaišome su grybais. Pradedame dėdami nuo 30 gramų sviesto, jeigu trūksta - pridedame dar šiek tiek, kiekis skiriasi ir priklauso nuo turimų grybų dydžio.
6. Jeigu naudosite iškart - dedame į nedidelį indelį, pabarstome čiobreliu ir tiekiame su šviežia duona.
7. Jeigu naudosite vėliau - dedame ant maistinės plėvelės, suformuojame pailgą formą arba rutuliuką, įsukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
sviestas, baravykai, grybai, grybu sviestas, bravyku sviestas, uztepele, grybu uztepele, ciobrelis, ghi sviestas
Panašūs receptai
Kuskusas su miško grybais
Voveraičių tarta - pyragas su vištiena
Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais
Bulvių pyragas su grybais
Omletas su bulvėmis ir grybais
Įdaryti Portobello grybai su bolivine balanda ir baklažanu
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Sprandinės suktinukai su grybais
Troškinti rauginti kopūstai su baravykais
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Grybai konservuoti svieste